ponedeljek, 22. 5. 2023

Poletne počitnice trkajo na vrata

Tudi letos so ljubljanski zavodi pripravili celo vrsto zanimivih, zabavnih in poučnih aktivnosti, ki bodo popestrile poletne počitnice naših osnovnošolcev in srednješolcev.

Poletne počitnice s Športom Ljubljana 

Nogometni kamp. Foto: Šport Ljubljana
Nogometni kamp. Foto: Šport Ljubljana

   

V Športu Ljubljana skupaj z ljubljanskimi klubi organiziramo pestro izbiro športno obarvanih počitniških kampov. Otroci se lahko poleg plavalnih počitnic, udeležijo tudi odbojkarskega, nogometnega in športnega kampa. 

Plavalne počitnice 2023 

Plavalne počitnice bodo potekale na Kopališču Kolezija in Kopališču Kodeljevo. Začetni tečaj, namenjen otrokom od 2016 letnika dalje, vključuje prilagajanje na vodo, elementarne tehnike plavanja, vodeno igra s plavajočimi didaktičnimi pripomočki in spuščanje po toboganih pod nadzorom plavalnih učiteljev. Nadaljevalni tečaj, namenjen otrokom od 2018 letnika dalje, poteka samo na Kopališču Kodeljevo, otroci pa bodo lahko izpopolnjevali svoje tehnike plavanja, se poleg novih tehnik učili tudi skoka na glavo, se igrali s plavajočimi didaktičnimi pripomočki ter se pod nadzorom plavalnih učiteljev spuščali po toboganih.

Plavalni tečaj z dejavnostmi v vodi, namenjen otrokom od 2016 letnika dalje, vključuje tudi športne aktivnosti na suhem: spretnostni poligoni, namizni tenis, badminton, nogomet, balinčki, odbojka, igre z didaktičnimi pripomočki.

Prijave in več informacij o plavalnih počitnicah najdete tukaj

3. odbojkarski kamp Ljubljana

Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi odbojkarskimi klubi organizira 3. odbojkarski kamp Ljubljana, ki je namenjen deklicam in dečkom od 8. do 15. leta starosti.

Odbojkarski kamp, ki bo potekal v dveh terminih med 26. in 30. junijem ter med 28. in 31. avgustom, je namenjen tako športno aktivnim otrokom, ki že trenirajo odbojko, kakor tudi vsem, ki bi si želeli narediti prve odbojkarske korake. 

Več informacij in prijave najdete tukaj.  

3. nogometni kamp Ljubljana

Šport Ljubljana v sodelovanju z ljubljanskimi nogometnimi klubi v Športnem parku Svoboda organizira Nogometni kamp Ljubljana, ki je namenjen deklicam in dečkom od 7. – 13. leta starosti. Kamp poteka v dveh terminih od 24. do 28. julija ter od 31. julija do 4. avgusta. 

Več informacij in prijave najete tukaj.  

Poletno počitniško varstvo na Ljubljanskem gradu

Skrivnostno zmajevo izginotje. Foto: LG
Skrivnostno zmajevo izginotje. Foto: LG

   

To poletje lahko otroci preživijo na Ljubljanskem gradu, kjer bodo lahko raziskovali grad in njegovo okolico, prosti čas pa preživljali v naravi. Na voljo sta dva programa, eden za ustvarjalne stripovske navdušence, drugi pa za privržence pustolovščin. 

Čarobna bitja, zmaji in pošasti

Varstvo je namenjeno otrokom od 6. do 10. leta starosti, ki obožujejo prebiranje stripov, imajo bujno domišljijo in svoj prosti čas radi posvetijo risanju. Spoznali bodo številne zgodbe in v njih odkrivali podobe glavnih likov ter pod vodstvom striparja Cirila Horjaka ustvarili čisto svoje ljubko mitološko bitje ali izmišljeno krvoločno zverino.

Na voljo sta dva termina, in sicer od 3. do 7. julija ter od 31. julija do 4. avgusta. 

Več informacij in prijave najdete tukaj

Skrivnostno zmajevo izginotje

Otroci bodo v družbi profesorja zmajeslovja in čarodejke iskali pogrešanega zmaja. Raziskali bodo grad in njegovo okolico, prisluhnili pripovedovanju razburljivih zgodb, se igrali v Grajskem gozdu ter ustvarjali na delavnicah. 

Varstvo je namenjeno otrokom od 6. do 10. leta starosti, na voljo pa je le en termin, in sicer med 31. julijem in 4. avgustom.  

Več informacij in prijave najdete tukaj.  

Počitniške šole v Pionirskem domu

Foto: Pionirski dom
Foto: Pionirski dom 

    

Med 24. julijem in 31. avgustom se bodo zvrstile številne počitniške šole, ki v Pionirskem domu že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce in razigrane zunanje aktivnosti. Počitniško dogajanje bodo s svojimi programi popestrili tudi različni zavodi in društva. Počitniške šole bodo potekale na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.

Posamezno šolo, ki jo vodita dva pedagoga lahko obiskuje največ 15 otrok. V enem terminu potekajo sočasno štiri različne šole.

Ker želimo omogočiti obisk poletnih počitniških šol Pionirskega doma čim večjemu številu otrok, lahko posameznega otroka vključite v največ dve šoli.

Opise šol, termine in prijave najdete tukaj

Počitnice v Mali ulici

Pocitnice v Mali ulici. Foto Mala ulica
Foto: Mala ulica

   

V Družinskem centru Mala ulica so na voljo le še Počitnice v Mali ulici za otroke od 1. do 3. razreda ter Počitnice na Vrtišču za otroke od 1. do 5. razreda v terminu od 26. julija do 31. avgusta. 

Več informacij in prijave najdete tukaj

Poletna avantura Mladih zmajev

Tabori Foto: Mladi zmaji
Foto: Mladi zmaji

   

Mladi zmaji so tudi to poletje poskrbeli za pester program. V njihovi družbi boste lahko spoznavali različne živali, se prepuščali adrenalinu ter skakali v globine zabave, novega znanja in poznanstev. Med drugim boste lahko obiskali Istralandijo, Planico zipline, jezero Jasna, Zavetišče Ljubljana, si nabrali super spomine na taborih v naravi ter se družili na glasbenih dogodkih. 

Več informacij in prijave najdete tukaj.  

Preberite tudi: