torek, 7. 6. 2022

Poletni večeri na Kinodvorišču

Sezona filmov na prostem se pričenja. Od 9. junija do 10. julija vas tako vsak večer ob 21.30 uri vabimo v letni kino Kinodvorišče mestnega kina Kinodvor.

Letni kino Kinodvorišče svoja vrata odpira v četrtek, 9. junija, s premiero filma Luzzu (Luzzu, Alex Camilleri, 2021), ki jo mestni kino Kinodvor pripravlja v sodelovanju s festivalom Kino Otok. Prvenec malteško-ameriškega režiserja je univerzalna pripoved o malem človeku, ki skuša preživeti, razpet med tradicijo in zahteve sedanjosti.

Ob lepem vremenu si bodo gledalci večerno projekcijo ogledali na prostem, v atriju Slovenskih železnic (vhod je skozi Dvorano Kinodvora). V primeru slabega vremena je projekcija ob isti uri v Dvorani Kinodvora.

Celoten program Kinodvorišča si lahko ogledate tukaj.

Poleg Kinodvorišča še Film pod zvezdami in Letni Kinodvor na Kongresnem trgu

Film pod zvezdami. Foto: Domen Pal, Kinodvor
Film pod zvezdami. Foto: Domen Pal, Kinodvor

    

Do konca poletja si bomo lahko filme na prostem ogledali še v treh različnih terminih. Od 14. julija do 6. avgusta bo potekal Film pod zvezdami, letni kino na Grajskem dvorišču, ki ga v Kinodvoru pripravljajo v sodelovanju z Ljubljanskim gradom.
Med 9. in 20. avgustom se bodo na Kinodvorišče vrnile večerne projekcije, filmsko poletje na prostem pa bomo zaključili med 22. in 25. avgustom z brezplačnimi projekcijami Letnega Kinodvora na Kongresnem trgu.

Preberite tudi: