petek, 20. 3. 2020

Pomoč prostovoljcev za starejše

Starejši meščani in meščanke, ki so sami, brez socialne mreže, in ki jih trenutno dogajanje navdaja s stisko, potrebujejo našo posebno pozornost.

V Mestni občini Ljubljana smo se zato povezali v mrežo prostovoljcev in prostovoljk, ki želijo s telefonskim klicem olajšati vsakdan starejšim.

Zavod za oskrbo na domu ter javni zavodi na področju kulture

Prostovoljsko mrežo sestavljajo sodelavke in sodelavci ter prostovoljci Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana ter ljubljanskih kulturnih javnih zavodov - Mestnega gledališča ljubljanskega, Lutkovnega gledališča Ljubljana, Slovenskega mladinskega gledališča, Pionirskega doma, Mednarodnega grafičnega in likovnega centra, Muzeja in galerij mesta Ljubljane, Kina Šiška, Mestne knjižnice Ljubljana, Mladih zmajev in Kinodvora.

Telefonska številka

Na telefonski številki Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana 01/24 20 605 vodja programa prostovoljstva od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro zbira kontakte tistih, ki bi želeli, da jih pokličejo naši prostovoljci.

Slednji se bodo odzvali na prejeto telefonsko številko (drugih podatkov ni potrebno posredovati, po želji lahko le osebno ime). Pogovarjali se bodo o tem, kaj počnejo v službi in kako delujejo naše mestne kulturne institucije, pa tudi o čisto vsakdanjih rečeh, s katerimi bodo skušali pregnati osamljenost starejših.

Preberite tudi: