četrtek, 3. 6. 2010

Pomol Barvosip

Do konca avgusta so v koritu Ljubljanice na ogled otroška likovna dela različnih likov iz domače in tuje otroške literature.

Svetovna prestolnica knjige je tako na poseben način oživila korito Ljubljanice, med Tromostovjem in Šuštarskim mostom, z deli otrok, ki ustvarjajo v Pionirskem domu.

Razstava otroških del, poimenovana Pomol barvosip – otroška ustvarjalnost in knjiga, skuša s pestrimi barvami na obraz mimoidočega ali plujočega po Ljubljanici narisati prešeren nasmeh. Likovna dela so prispevali otroci, ki obiskujejo dejavnosti v Art centru Pionirskega doma in v času Ljubljane – Svetovne prestolnice knjige ustvarjajo na temo branja in različnih literarnih vsebin.

Izbor del je plod sodelovanja Art centra Pionirskega doma in zavoda Turizem Ljubljana. Zasnova, fotografija in oblikovanje pa je delo Iztoka Amona iz Art centra.

Pomol Barvosip obiskovalcem tako ponuja obarvanje sicer že tako slikovite Ljubljanice, hkrati pa si mimoidoči lahko skozi likovne uganke in čudovite risbe mladih ustvarjalcev odgovorite na vprašanje "Za katero zgodbo in zakaj že gre?".

Vabljeni na pisan Pomol Barvosip v središče Ljubljane, kjer je na ogled otroška ustvarjalnost.

Pionirski dom – Center za kulturo mladih in zavod Turizem Ljubljana