ponedeljek, 11. 10. 2004

Poplave na območju MOL

V nedeljo, 10. oktobra 2004, so hudourniške vode, ki na območje MOL pridejo iz Polhograjskega hribovja (Gradaščica, od katere se pod Bokalci odcepi Mali graben), na določenih območjih Viča prestopile svoje struge.

V dopoldanskem času je Mali graben poplavil večji del Industrijske cone Vič, na več mestih je bila poplavljena Cesta dveh cesarjev in več hiš ob njej, poplavilo pa je tudi nekaj individualnih hiš ob Malem grabnu.

Prizadetim je predvsem pri črpanju vode in izdelavi manjših protipoplavnih nasutij pomagalo približno 100 poklicnih in prostovoljnih gasilcev Javne gasilske službe Mestne občine Ljubljana. Enako število gasilcev je bilo v pripravljenosti v matičnih prostovoljnih gasilskih društvih, ker pa je nivo vode v popoldanskem času začel upadati, njihova pomoč ni bila potrebna.

Takoj, ko je načelnik Oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo Robert Kus županjo MOL Danico Simšič obvestil o poplavljenih območjih, je županja odšla na ogled omenjenega območja. Ogledala si je poplavljene hiše ob Cesti dveh cesarjev, vrtec in OŠ Malči Beličeve ter industrijsko cono Vič.