petek, 26. 4. 2019

Poskrbite, da boste spomladansko čiščenje izvedli z mislijo na okolje

Pomlad je pri večini čas za čiščenje in urejanje doma ter njegove okolice. Pazite kako ravnate z odpadki, ki pri tem nastajajo. Pozivamo vas tudi, da uredite svoje rastje ob cestah in tako poskrbite za neoviran prehod vsem udeležencem v prometu.

Veliko meščank in meščanov se loti spomladanske akcije čiščenja svojih bivalnih prostorov.

Svojih (kosovnih) odpadkov takrat ne odlagajte ob prevzemnem mestu odpadkov - mesta, kjer pustite zabojnike, da jih odpeljejo sodelavci javnega podjetja VOKA SNAGA. Predvsem pa odpadkov ne puščajte v naravi.

JP VOKA SNAGA vam ponuja kar nekaj možnosti in informacij, kam z odpadki. Ne pozabite, da s svojim nezakonitim odlaganjem k temu spodbudite tudi svoje sosede in mimoidoče. Pokažimo spoštovanje do narave in ji pustimo prijetno prebujenje v pomlad. 

ko
Foto: arhiv Inšpektorat

Omogočite neoviran prehod in uredite rastje ob cestah

Tako kot mi se z zimskega spanja zbuja tudi narava. Če so vaša drevesa in grmičevje posajena ob cestah, nemalokrat s svojo rastjo sežejo tudi nanje ter s tem ovirajo prehod pešcev, kolesarjev ter v nekaterih primerih celo ogrožajo promet. Ne pozabimo na invalide, mamice z vozički ter otroke, ki so najbolj ranljivi udeleženci v prometu.

Poskrbite, da boste omogočili neoviran prehod vsem udeležencem v prometu ter uredite svoje rastje ob cestah. 

Preberite več: