nedelja, 13. 3. 2011

Pravljice danes 2011

Od 13. do 26. marca 2011 poteka 14. pripovedovalski festival Pravljice danes.

Vabimo vas, da se nam pridružite na številnih dogodkih, ki bodo poslušalcem omogočili, da doživijo dobro pripovedovano besedo, ljudskim pripovedim pa poiskali živo pot v današnji čas. V štirinajstih letih je program festivala izoblikoval nekatere stalne vsebine kot so pripovedovalske predstave za otroke, pripovedovalski večeri za odrasle, odprta pripovedovalska tribuna ter spremljevalni program.

Glavnina dogodkov bo kot vsako leto potekala v Cankarjevem domu in Slovenskem etnografskem muzeju. Letošnji program pa je zaradi projekta Ljubljana – svetovna prestolnica knjige precej bogatejši in bo potekal na mnogih novih lokacijah - v Mini teatru, Mestnem muzeju Ljubljana, Trubarjevi hiši literature, na Filozofski fakulteti v Ljubljani, na desetih podružničnih šolah v okolici Ljubljane, na Pediatrični kliniki v Ljubljani, v Benečiji ter na avstrijskem Koroškem.

Program festivala si lahko ogledate v koledarju dogodkov na spletni strani Ljubljana – svetovna prestolnica knjige ali na spletni strani festivala.