torek, 13. 12. 2005

PRAZNIČNA OKRASITEV DOMOV ZA STAREJŠE OBČANE IN ZDRAVSTVENIH DOMOV

Županja MOL Danica Simšič je z otroci vrtca Mojca okrasila Dom starejših občanov Šiška, s čimer se je začela akcija praznične okrasitve domov za starejše občane in zdravstvenih domov v Ljubljani. Na pobudo ljubljanske županje Danice Simšič so otroci ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol izdelali okraske in okrasili te ustanove. V akciji je sodelovalo približno 10.000 otrok.

December je čas, ko ljudje v stiski še bolj občutijo svoje probleme kot drugi. Zato je županja MOL Danica Simšič pozvala vse ljubljanske osnovne šole in vrtce k izdelavi novoletnih okraskov, s katerimi so konec novembra in v začetku decembra 2005 okrasili domove za starejše občane in zdravstvene domove v MOL.  Namen akcije je olajšati in polepšati decembrski čas ljudem, ki bivajo v teh ustanovah ali jih obiskujejo.

 

Pobudi županje se je prijazno odzvalo 20 ljubljanskih vrtcev in 32 osnovnih šol. V večini vrtcev in šol so okraske izdelali do 2. decembra 2005, dve prostovoljki pa sta z njimi okrasili zdravstvene domove in domove za ostarele. Nekatere šole in vrtci pa so na lastno željo določene ustanove okrasili kar sami in ob tem pripravili še dodatni program.

 

Služba za odnose z javnostmi MOL