četrtek, 11. 3. 2010

Predstavitev osnutka Celovite kolesarske strategije MOL

V sredo, 10.3.2010, je v Mestni hiši potekalo 4. srečanje Kolesarske platforme mesta Ljubljana.

Partnerji projekta za čistejši in boljši promet v petih evropskih mestih CIVITAS ELAN razvijajo Celovito kolesarsko strategijo mesta Ljubljane – dokument, ki zajema dejavnosti, ukrepe in orodja za izboljšanje razmer za kolesarjenje v Ljubljani in okolici. Ker želijo v postopek načrtovanja vključiti strokovno in zainteresirano javnost, večkrat letno pripravljajo srečanja Kolesarske platforme mesta Ljubljana.

Eno takšnih srečanj je potekalo v sredo, 10. marca 2010, v Banketni dvorani ljubljanske Mestne hiše. Prireditelji so ob tej priložnosti zbrane seznanili z osnutkom omenjenega dokumenta in predstavili kolesarsko sekcijo Kraljev ulice. Izpostavili so tako dosedanje dejavnosti v letu 2010 kot načrtovane dogodke za naslednje tri mesece.

Med slednje sodi denimo sodelovanje v akcijah Očistimo Slovenijo in »Kolesarnica za OŠ Koseze«, opozorili pa bodo tudi na kolesarsko razstavo »Dreams on Wheels«, ki jo bodo v sodelovanju z dansko ambasado v Mestni hiši odprli v začetku maja. Med drugim bodo razpravljali tudi o zamisli, da bi maj razglasili za mesec kolesarjenja na delo, in se dotaknili še priprav na predstavitev kolesarske strategije v okviru Maratona Franje. 

CIVITAS ELAN