četrtek, 4. 4. 2019

Prejeli smo priznanja 2019 Experts' Choice

Strokovnjaki so na podlagi 1,5 milijona recenzij hotelov, restavracij in znamenitosti po vsem svetu s priznanji Expert's choice in Best of Ljubljana nagradili dvajset ljubljanskih znamenitosti, deset restavracij in 41 namestitvenih objektov.

Dejstvo, da nagrado prejme manj kot 2 % svetovnih znamenitosti, hotelov in restavracij daje priznanjem toliko večjo težo ter predstavlja odlično promocijo za Ljubljano.

Izbor najboljših je že četrto leto zapored naredila komisija na podlagi zapisov strokovnjakov s področja turizma v vodilnih publikacijah kot so turistični vodiči, revije, časopisi in pomembnejši blogi. Izbor nagrajencev v letu 2019 temelji na več kot 1,5 milijona ocenah za 500 destinacij po svetu. S priporočili publikacij, kot so Condé Nast Traveler, The Telegraph, Lonely Planet, Michelin Guide, Afar Magazine, Fodor's, Frommer's, Inside Guides in drugih so za najboljše ljubljanske znamenitosti izbrali Ljubljanski grad, NUK, Tromostovje, Mestni trg in ljubljansko tržnico.

Ljubljanski grad

Kot najboljše restavracije so navedli Restavracijo Strelec, Pri škofu, Gostilno Na gradu, Gostilno As in Klobasarno, kot najboljše hotele pa Vander Urbani Resort, Hotel Cubo, Antiq Palace Hotel & Spa, Grand hotel Union in Adora hotel.

Ocenjevalci so vsem naštetim podelili oznake TripExpert Best of Ljubljana in Expert's choice.