petek, 15. 2. 2019

Prenavljamo za vas: Cesta dveh cesarjev

Zaradi gradnje kanalizacije s sočasno preureditvijo ceste bo od ponedeljka, 18. februarja, do predvidoma 30. aprila 2019 za ves promet zaprta Cesta dveh cesarjev.

Cisto zate Logotip 16

skica c2cesarjev

Mestni avtobusi na liniji 1D bodo v tem času vozili po skrajšani trasi, in sicer do obračališča Mestni log.

Projekt ČISTO ZATE

Rekonstrukcija ceste sodi v okvir evropskega projekta ČISTO ZATE, v okviru katerega na območju Ljubljane dograjujemo kanalizacijsko omrežje, na cestah pa hkrati urejamo še ostalo komunalno in cestno infrastrukturo. Ob prenovi cestne površine bomo hkrati poskrbeli za ustrezno prometno ureditev in s tem tudi večjo varnost v prometu na tem območju.

Projekt Čisto zate bo potekal do leta 2021, v tem času bomo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev.

Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo 68%, do konca leta 2017 smo jo povečali na 88%, s projektom Čisto zate pa jo bomo povečali na kar 98%.

Načrtujte svojo pot

Svoje poti po Ljubljani lahko načrtujete s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane in ki deluje znotraj Facebook aplikacije Messenger. Ljubo iz Ljubljane vam bo na enostaven in hiter način postregel z informacijami o dogajanju v Ljubljani na različnih področjih, tudi o prihodih in odhodih mestnih avtobusov, prostih postajah BicikLJa, prostih javnih parkirnih mestih in podobno.

Vse aktualne prometne informacije v Ljubljani so zbrane na spletnem portalu PromInfo. To je odličen pripomoček za načrtovanje poti vnaprej, saj izveste vse o dogajanju v prometu, od zapor cest, prihodov avtobusov do prostih bicikLJev in parkirnih mestih.

Splošne informacije in nasvete o učinkovitem premikanju po mestu najdete tudi v rubriki Učinkovito po mestu

Udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. 

---

Preberite tudi: