petek, 3. 4. 2020

Prenavljamo za vas: Dunajska cesta

V ponedeljek, 6. aprila 2020, bomo začeli s prenovo Dunajske ceste, v sklopu katere bomo uredili tudi nove kolesarske steze in površine za pešce. Prenovili bomo celoten odsek od Obvozne ceste do križišča z Vilharjevo cesto.

V prvi fazi bodo dela potekala na odseku med Obvozno cesto in severno obvoznico. Nato bosta sledila še odseka od severne obvoznice do Baragove ulice in od Dimičeve ulice do Vilharjeve ceste.

Ureditev kolesarskih in peš površin na Dunajski cesti sodi v projekt ureditve kolesarske mreže v MOL, podprt z mehanizmom CTN, ki ga delno financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru del pa bomo obnovili tudi talno in horizontalno prometno signalizacijo, javno razsvetljavo, odvodnjavanje in avtobusna postajališča.

Izvajalec del je Trgograd d.o.o., partnerja pri gradnji sta podjetji Komunalne gradnje d.o.o. in Prenova – Gradbenik d.o.o.
Izpogajana vrednost investicije je 5.360.737,99 EUR brez DDV. Od tega delež sofinanciranja znaša 1.460.434,05 EUR brez DDV.

Zapora Dunajske ceste

 foto

Od ponedeljka, 6. aprila, do predvidoma 30. avgusta 2020 bo na odseku Dunajske ceste, od Ulice 7. septembra do ljubljanske obvoznice, polovična zapora.
Od 14. aprila do predvidoma do 30. avgusta 2020 pa bo Dunajska cesta na odseku med Obvozno cesto in Ulico 7. septembra zaprta za ves promet. Obvoz bo urejen po Štajerski cesti.

Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.
Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.