petek, 22. 3. 2019

Prenavljamo za vas: nadaljujemo s prenovo Poljanske ceste

Zaradi nadaljevanja prenove Poljanske ceste bo ta od ponedeljka, 25. marca, do predvidoma 17. avgusta 2019 zaprta za ves promet.

skica poljanska

Mestni avtobusi na linijah 2, 13 in 20 bodo vozili po spremenjenih trasah:

  • Linija 2: Zoisova cesta – Karlovška cesta – Roška cesta – Zaloška cesta
  • Linija 13: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Trubarjeva cesta – Rozmanova ulica – Poljanska cesta
  • Linija 20: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Zaloška cesta

Avtobusi bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih obvozne trase.

Prenova Poljanske ceste tudi z evropskimi sredstvi

Za projekt Celostna ureditev Poljanske ceste, s katerim bomo spodbudili nemotorizirani promet v Ljubljani, smo prejeli evropska sredstva.

Celovita prenova ceste bo poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti ter cestišča vključevala tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. Po prenovi bo na cesti veljal enak prometni režim kot zdaj - od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II bo promet urejen enosmerno, razen za avtobuse in kolesarje.

Rdeca Hisa4

Za prenovo je bil izbran vodilni partner Nigrad d.o.o. skupaj s partnerjema KPL d.o.o. in Prenova-gradbenik d.o.o. Za arhitekturno zasnovo je poskrbel Rok Žnidaršič, za projekt prometne ureditve pa Boštjan Račič.

Spremljajte informacije o zaporah cest

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.