petek, 19. 5. 2023

Prenavljamo za vas: nadvoz na Dunajski cesti

Obnovitvena dela na nadvozu Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico se nadaljujejo. Od jutri, 20. maja, do predvidoma 1. junija 2023 bo promet na nadvozu potekal po enem voznem pasu v vsako smer, iz priključnih cest pa bo možno le zavijanje desno.

Zemljevid prenove Dunajske 

Obvozi bodo urejeni po Štajerski in Vojkovi cesti, Baragovi in Dimičevi ulici, Ulici 7. septembra in po Slovenčevi ulici.
Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.

O prenovi nadvoza

Prenova nadvoza Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico poteka v sodelovanju z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.), ki izvaja prenovo konstrukcije nadvoza, Mestna občina Ljubljana pa površino.
V okviru prenove bomo izvedli rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. Zamenjali bomo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijski vodi, električna napeljava). Uredili bomo prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi bo ostala enaka.
Izvajalec del je KOLEKTOR CPG d.o.o. Vrednost pogodbe je 2.447.690,35 EUR, od tega je delež MOL 1.097.712,85 EUR.