četrtek, 18. 10. 2018

Prenavljamo za vas: oviran promet na Drenikovi ulici

Od 18. oktobra do predvidoma 10. decembra 2018 bo zaradi del promet oviran na Drenikovi ulici, zavijanje levo z Drenikove na Verovškovo ulico ne bo mogoče.

Postajališče mestnih avtobusov Drenikova (na severni strani ceste) bo v času del prestavljeno približno 150 metrov proti Celovški cesti.

skica drenikova

Udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.

Potek prenove

Prenova Drenikove ulice je sofinancirana z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb. V okviru del bomo razširili pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, s tem pa bomo pridobili dodaten prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2,5 metra.
Zaradi pomanjkanja prostora je kolesarska steza doslej vodila okoli tega območja, po Černetovi ulici, po prenovi pa bomo kolesarjem omogočili neposredno povezavo z obstoječimi kolesarskimi stezami v okolici.

Na tem območju bomo prenavljali tudi vročevod in plinovod, za še večjo varnost predvsem pešcev in kolesarjev pa bomo prenovili tudi križišče Drenikova ulica – Celovška cesta – Na jami.

Izbrani izvajalec del je Prenova-gradbenik d.o.o., splošno gradbeništvo in trgovina, skupna pogodbena vrednost za MOL in Energetiko Ljubljana skupaj pa je 2.688.891,03 EUR brez DDV.