ponedeljek, 23. 9. 2019

Prenavljamo za vas: Parmova ulica

Zaradi nadaljevanja celovite prenove bo do predvidoma 30. novembra 2019 za ves promet zaprta Parmova ulica na odseku med Smoletovo ulico in ulico Bežigrad.

skica parmova2

Obvoz bo po Dunajski cesti in Livarski ulici.

Prenova Parmove ulice

V okviru celovite prenove Parmove ulice bomo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bomo uredili parkirne prostore z zelenimi otoki, načrtujemo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa. Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano.

Vrednost investicije je slabih 3,6 milijona evrov (brez DDV). Večino sredstev smo zagotovili v proračunu MOL, skoraj 380.000 evrov smo prejeli iz kohezijskih sredstev (85% sofinanciranja) in iz državnega proračuna (15% sofinanciranih sredstev).
Izvajalec del je Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d.d.

Vsem udeležencem v prometu svetujemo, da aktualne informacije o mobilnosti in zaporah cest spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo, poti po mestu pa lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Preberite tudi: