petek, 3. 7. 2020

Prenavljamo za vas: Tržaška cesta

Zaradi prenove Tržaške ceste bo do predvidoma 31. decembra 2020 promet oviran na posameznih odsekih med Bleiweisovo cesto in Tbilisijsko ulico.

 

skica trzaska

Dela so razdeljena na štiri faze. Na območju zapor bo pomet potekal dvosmerno po dveh voznih pasovih.
Na odsekih, kjer bodo potekala gradbena dela, bodo ukinjena posamezna avtobusna postajališča. Ukinjeno je tudi postajališče BicikeLJ številka 40 - Bonifacija. 

Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

O prenovi Tržaške ceste 

V okviru prenove bomo poleg posodobitve komunalne infrastrukture uredili tudi nove površine za pešce in kolesarje ter prenovili avtobusna postajališča. Zagotovili bomo povezano kolesarsko povezavo vzdolž celotne Tržaške ceste in tako izboljšali pogoje za kolesarje in pešce.
Območje Tržaške ceste bomo še dodatno ozelenili in uredili kakovosten javni prostor.

Izvajalca del sta Prenova gradbenik d.o.o. in PZG d.o.o., vrednost investicije je 3,5 milijonov evrov brez DDV. Delež Mestne občine Ljubljana znaša 1,6 milijona evrov brez DDV, delež Republike Slovenije 285 tisoč evrov brez DDV, Kohezijski sklad pa prispeva nekaj več kot 1,6 milijona evrov brez DDV.

Preberite tudi: