ponedeljek, 26. 10. 2009

Prenovljeno Centralno kopališče Tivoli

V petek, 23. oktobra 2009, je župan Zoran Janković odprl prenovljeno Centralno kopališče Tivoli.

Obnovljen je bil zunanji prehodni most čez objekt bazen, ki ga uporabljajo občani in uporabniki bazena, fitnesa in savne. V bazenu so v celoti zamenjane talne površine v garderobah in sanitarijah. Postavljenih je 400 novih kabin in garderobnih omaric ter osem skupnih garderob. V celoti so prenovljene sanitarije in tuši. Na novo je postavljena večnamenska dvorana oz. telovadnica, ki je namenjena za različne zvrsti športa. Na garderobne omarice so nameščene elektronske ključavnice. Na novo so zgrajene javne sanitarije (recepcija CKT). Na mostu so zamenjana vhodna vrata v savno, masažne prostore, skladišče in vhod v bazen.
 

SANITARIJE ZA INVALIDE

Pri vhodu levo od recepcije se nahajajo sanitarije za obiskovalce, v sklopu katerih so tudi tri sanitarije za invalide. Dalje pri vstopu na kopališče so pri garderobnih omarah na voljo štiri kabine posebej namenjene invalidom, pri prehodu proti bazenu so na moški in na ženski strani vhoda po ena tuš kabina prirejena za koriščenje invalidov in prav tako v sanitarnem delu čistega dela kopališča na ženski in na moški strani po ene sanitarije namenjene invalidom.

Na javnem razpisu s pogajanji sta bila izbrana izvajalca in sicer: ENERGOPLAN, d.d., in HIT PRELESS, d.o.o. Dela na mostu sta izvajala KPL, d.d. in HIPOX, d.o.o.

Skupna investicija prenovljenih in novo narejenih prostorov v Centralnem kopališču Tivoli ter oprema znaša 650.000,00 EUR, obnova zunanjega mostu, ki povezuje bazen in savno pa 200.000,00 EUR, ki jih je financiral Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet MOL.