ponedeljek, 1. 4. 2019

Preventivna akcija Hitrost tudi v Ljubljani

Na Mestni občini Ljubljana se pridružujemo nacionalni preventivni akciji Hitrost, ki bo potekala od 1. do 14. aprila 2019, in katere cilj je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne oziroma neprilagojene hitrosti.

Namen in cilji preventivne akcije so:

  • zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne ali neprilagojene hitrosti
  • zmanjšati število žrtev prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne ali neprilagojene hitrosti
  • zmanjšati število hudo poškodovanih zaradi hitrosti

Redarji Mestnega redarstva MOL bodo v okviru akcije izvajali poostren nadzor hitrosti s samodejnima merilnima napravama, nameščenima v službenih vozilih, ter s stacionarno samodejno merilno napravo na lokacijah, ki smo jih določili na podlagi varnostne ocene. Osredotočili se bodo predvsem na okolice šol, vrtcev in drugih vzgojno izobraževalnih ustanov, domov starejših občanov ter na območja z večjo frekvenco pešcev, kjer zaznavamo večje število prekoračitev hitrosti.

Na povabilo Generalne policijske uprave in Policijske uprave Ljubljana, bomo sodelovali tudi v Evropski preventivni akciji SPEED MARATHON, ki bo potekala v sredo, 3. aprila 2019, in jo bo koordinirala Generalna policijska uprava. Lokacije, na katerih bomo ta dan izvajali meritve hitrosti, si lahko ogledate tukaj.

Vse udeležence v prometu pozivamo, da hitrost vožnje prilagodijo prometnim varnostnim razmeram, upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

 

Preberite še: