sreda, 1. 4. 2020

Pri nadzoru in opozarjanju pomagajo tudi prostovoljci

Mestnim redarjem in inšpektorjem odslej pri nadzoru in opozarjanju pomagajo tudi prostovoljci ljubljanskih gasilskih društev ter člani Gorske reševalne zveze - Društva Ljubljana in Civilne zaščite MOL.

Na Mestni občini Ljubljana si ves čas od izbruha epidemije koronavirusa z različnimi ukrepi, skladnimi z navodili Vlade RS in NIJZ, prizadevamo za njegovo zajezitev.

Še posebej smo pozorni na to, da spodbujamo naše meščanke in meščane k odgovornemu ravnanju do sebe in drugih. Pozivamo jih, naj ostanejo doma, ko pa gredo na sprehod v naravo, naj to počnejo posamično ali v družbi svojih družinskih članov, naj poiščejo manj obljudene poti, v kolikor se z nekom srečajo, pa naj ohranjajo varnostno razdaljo.

Mestni redarji skupaj z našimi inšpektorji dnevno izvajajo nadzore in opozarjajo predvsem na območjih lekarn, osnovnih šol, vrtcev, trgovin, bencinskih servisov, igrišč, objektov, parkov, javnih rekreacijskih in drugih javnih površin. Pri tem nadomeščajo tudi poškodovane varnostne trakove ter skrbijo za to, da se sproti odpravljajo morebitne poškodbe na ograjah ter ostali infrastrukturi, ki preprečujejo dostop do teh lokacij.

Odslej se bodo mestnim redarjem in inšpektorjem pri opozarjanju pridružili tudi prostovoljci iz 35 prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo v Ljubljani. To pomeni, da bosta v vsaki četrtni skupnosti lahko delovali 2 društvi. Pridružili se jim bodo tudi člani Gorske reševalne zveze - Društva Ljubljana, predvsem na področju pohodniških poti (Šmarna gora, Rožnik), in člani Civilne zaščite MOL.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi uspešno premagali epidemijo tako, da upoštevamo pravila in priporočila Vlade RS, delujemo odgovorno do sebe in drugih in se ne družimo, ter izkažemo srčnost, solidarnost in strpnost do najšibkejših.

Preberite tudi: