petek, 16. 4. 2021

Pri Špici smo uredili dostop za suparje

Na vstopno-izstopnem mestu v bližini Špice smo za navdušence nad supanjem uredili varen in udoben dostop do Ljubljanice. Vabimo vas, da se odpravite na odkrivanje mestnega središča iz povsem nove, rečne perspektive.

Lesen pomol po načrtih projektanta Jurija Kobeta iz Atelierarhitekti d.o.o. dopolnjuje obstoječe vstopno-izstopno mesto na Ljubljanici, ki ga sicer uporabljajo plovila. Vrednost del, ki jih je izvedlo podjetje Metalia d.o.o. Trbovlje, je znašala 9.500 evrov.

Supanje po Ljubljanici

Ljubljana na svojih prostranih zelenih površinah in razvejani mreži športne ter rekreacijske infrastrukture ponuja številne možnosti za razgibavanje. Športno dogajanje vseh vrst je pomemben del živahnega utripa našega mesta in v zadnjih letih je že tako široko paleto tovrstnih aktivnosti obogatilo tudi supanje.
Gre za šport, ki je neke vrste križanec med surfom (oziroma deskanjem) ter veslanjem, kratica SUP pa v angleščini pomeni »stand up paddling« (ali stoječe veslanje).

Tudi turistična atrakcija

Ljubljana je ena izmed redkih evropskih prestolnic, ki ponuja supanje v samem mestnem središču. To je svojevrstna turistična atrakcija, ki jo izpostavljajo tudi različni turistični vodiči in vodniki.