četrtek, 24. 1. 2019

Pridi v Mesto mladih

Na Gospodarskem razstavišču bo v petek in soboto, 25. in 26. januarja 2019, potekala Arena mladih. Na posebnem prostoru, imenovanem Ljubljana – mesto mladih, se bo predstavilo več kot 20 organizacij, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana.

Mladim bomo predstavili ideje, kako najlepše mesto na svetu izkoristiti za športno udejstvovanje in kje poiskati številne možnosti za nadgradnjo znanja, in sicer preko Mreže mladinskih centrov inCentra za izobraževanje Cene Štupar. Predstavili bomo številne zanimive in poučne vsebine s področja kulture ter umetnosti. Povabili vas bomo k obisku Kinodvora, Ljubljanskega gradu, Mednarodnega grafičnega likovnega centra, Mestnega gledališča Ljubljanskega, Muzeja in galerij mesta Ljubljane, Pionirskega doma, Slovenskega mladinskega gledališča, Mestne knjižnice in Kina Šiška. Turizem Ljubljana bo vabil k ogledu zanimivosti, ki jih v Ljubljani še ne poznate. Na vse lokacije se lahko zapeljete z mestnimi avtobusi ali pa si izposodite BicikeLJ. Svojevrstno sprostitev ponuja tudi ZOO Ljubljana s pestrimi in poučnimi izobraževalnimi programi.

arena mladih

Program na razstavnem prostoru Ljubljana – mesto mladih je nastal pod okriljem Javnega holdinga Ljubljana. Skupaj z Energetiko Ljubljana, Javnim podjetjem Vodovod - Kanalizacija, Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet in javnim podjetjem Snaga pripravljamo tudi posebno virtualno izkušnjo, kjer lahko doživite prijetno resničnost Ljubljane in ga primerjate z doživetjem neprijetnega in neurejenega okolja.

Na Mestnem odru bo potekala zabavna nagradna igra, LPP bo predstavil projekt PUSTI SE ZAPELJATI IN DOBRO FURAJ, sodelavci Mestne knjižnice Ljubljana pa bodo prikazali KAJ POGOJUJE GOVORICA TELESA?.

Vstop na Areno mladih je brezplačen. Vse podrobnosti najdete na www.dobimo.se.