sreda, 1. 10. 2008

Prijave za Ljubljanski maraton še do 21. oktobra

V soboto, 25., in v nedeljo, 26. oktobra, bo v Ljubljani potekal že 13. Ljubljanski maraton, ki iz leta v leto privablja večje število udeležencev iz Slovenije in tujine.

Ljubljanski maraton, katerega organizator je Mestna občina Ljubljana, je namenjen vsem generacijam, ki s tekom po mestnih ulicah preizkusijo svojo telesno pripravljenost, moč in vztrajnost. Udeleženci lahko izbirajo med rekreacijskim tekom, malim maratonom (21 km) in velikim maratonom (42 km). Svojstven pridih pa dajeta Ljubljanskemu maratonu tudi tek šolarjev na krajših progah in edinstven tek predšolskih otrok, ki prve korake v ciljni prostor maratona običajno pretečejo skupaj s svojimi starši.

Trasa maratona je pretežno ravninska, potekala bo po ulicah in cestah v središču mesta, Bežigrada in Šiške. Start bo na Slovenski cesti in cilj na Trgu Republike. Maratonci bodo tekli dva kroga po 21 km. Ljubljanski maraton zaradi relativno lahke proge in običajno prijetnega jesenskega vremena ter odlične organizacije prav gotovo marsikomu pomeni navdušujoč zaključek tekaške sezone.

Na 13. Ljubljanski maraton se lahko prijavite najkasneje do 21. oktobra 2008 preko spletnega obrazca na spletni strani www.ljubljanskimaraton.si, kjer dobite tudi vse podrobne informacije. Prijavni obrazci so na voljo tudi na Timingu Ljubljana, v Turistično informacijskem centru v Ljubljani in trgovinah Intersport. Pisne prijave pošljite na naslov: Organizacijski odbor 13. Ljubljanskega maratona, Timing Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, najkasneje do 21. 10. 2008.

Cena prijavnine za 42 km in 21 km je 35 EUR. V ceno prijavnine je vključen tudi čip za enkratno uporabo. Če ima udeleženec svoj lastni čip, čipa (v vrednosti 4 EUR) ne plača. Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 42.195 m in 21.098 m je 30 EUR po osebi. Skupno prijavnico in plačilo mora izpolniti oziroma izvršiti društvo ali klub.