petek, 17. 4. 2020

Projekt Zunaj – podaljšujemo rok za zbiranje idej za izboljšanje naše okolice

V času epidemije, ko je naše gibanje omejeno, ste lahko še bolje spoznali okolico vašega doma: bližnje zelenice, dvorišča, atrije in javni prostor na ulici. Imate idejo, kako bi lahko to okolico še izboljšali? Prijavite jo v projekt Zunaj, izbrane ideje bomo pomagali uresničiti s strokovno pomočjo pri izvedbi in z do 800 evri za nakup materiala. Rok za prijavo podaljšujemo do torka, 5. maja 2020.

V Ljubljani bomo letos nadaljevali s projektom Zunaj, s katerim spodbujamo povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah, predvsem pa želimo, da več časa preživijo zunaj, na prostem.

V svoji okolici pogosto opazimo majhne stvari, ki bi jih želeli izboljšati in spremeniti. Če imate dobro idejo za izboljšave v vašem okolišu, vas vabimo, da se pridružite projektu Zunaj, v okviru katerega vam lahko pomagamo z nasveti, s pomočjo pri organizaciji in s kritjem stroškov za nakup materiala.

Prijave zbiramo do 5. maja

Dnevi, ko smo več doma, so pravi čas za razmislek o tem, kaj želite spremeniti v svoji okolici, da bi bila bolj prijetna in urejena po vaši meri. Svojo idejo za lokalno akcijo prijavite v projekt Zunaj.
Prijavnico najdete tukaj, rok za prijavo je torek, 5. maj 2020.
Med prejetimi prijavami bo komisija izbrala petnajst malih lokalnih akcij, ki jih bomo podprli v okviru projekta Zunaj.

O projektu

Projekt Zunaj sta ob podpori Mestne občine Ljubljana lani zagnala neprofitni urbanistični studio prostoRož in IPoP - Inštitut za politike prostora, ki v letošnjem letu s svojim delom projekt tudi sofinancirata v višini 25 %. Pobudniki in izvajalci akcij pa so prebivalci Ljubljane.
Z njim želimo pomagati pri uresničevanju majhnih lokalnih idej in spodbuditi povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah.

Preberite tudi: