ponedeljek, 28. 10. 2019

Prometna ureditev v okolici Žal ob dnevu spomina na mrtve

Prometna ureditev v okolici pokopališča Žale ne bo spremenjena, obiskovalcem bomo omogočili brezplačno parkiranje, mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih voznih redih.

Parkiranje v okolici Žal

Parkiranje na plačljivih parkiriščih v okolici Žal bo 31. oktobra in 1. novembra 2019 brezplačno. Zapornice na plačljiva parkirišča bodo dvignjene.

Od 26. oktobra do vključno 1. novembra 2019 bomed 7. in 19. uro parkiranje možno tudi na dveh začasnih parkiriščih ob Tomačevski cesti in ob Koželjevi ulici. Prometna ureditev na Tomačevski cesti tudi tokrat ne bo spremenjena in bo potekala dvosmerno, zato parkiranje na Tomačevski cesti ne bo možno.

Voznike prosimo, da parkirajo le na za to urejenih površinah in naj upoštevajo prometno signalizacijo ter navodila redarjev.

Parkirišča v bližini pokopališča Žale:

Parkiranje Zale 

P1 – pri cerkvi Sv. Križa
P2 – ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah
P3 – pri Zavodu za rehabilitacijo
P4 – parkirišče ob Koželjevi ulici
P5 – Nove Žale
P6 – ob Kranjčevi ulici
Parkirna hiša ŠRC Stožice

Praznični red mestnih avtobusov

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo v četrtek, 31. oktobra, in v petek, 1. novembra 2019, obratovali po posebnih voznih redih, prilagojenih povečanemu obisku pokopališča na Žalah. Na linijah 2, 7 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Prav tako bodo obratovale linije 11B, 18, 21 in 22, katere ob nedeljah ne obratujejo. Vse ostale linije mestnih avtobusov bodo obratovale po prirejenem sobotnem voznem redu. Za linije 1B, 3, 3G, 6B, 19B, 19I in 27K bo veljal nedeljski vozni red.

V četrtek, 31. oktobra velja praznični vozni red naslednjih linij:

  • linije 1B, 3, 3G, 6B, 19B, 19I in 27K obratujejo po nedeljskem voznem redu,
  • linije 2, 7 in 22 obratujejo po prirejenem voznem redu,
  • prav tako bodo obratovale linije 11B, 18 in 21, ki ob nedeljah in praznikih običajno ne obratujejo.

V petek, 1. novembra velja praznični vozni red naslednjih linij: 

  • linije 1B, 3, 3G, 6B, 19B, 19I in 27K obratujejo po nedeljskem voznem redu,
  • linije 2, 7, 19, 19I, 19B in 22 obratujejo po prirejenem voznem redu,
  • prav tako bodo obratovale linije 11B, 18 in 21, ki ob nedeljah in praznikih običajno ne obratujejo.

Liniji 12 in 12D bosta oba dneva delno spremenjeni in bosta obratovali mimo Žal v obeh smereh.

Liniji 12 in 12D

 

Intervali linij, ki vozijo mimo Žal

 intervali LPP2

190921 predstavitev novih okolju prijaznih avtobusov LPP nrovan 022 

Dodatne informacije

V četrtek, 31. oktobra, in v petek, 1. novembra, bo zaradi boljše pretočnosti potnikov samo na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih. Na vseh linijah, ki vozijo mimo Žal (2, 7, 12, 12D, 19B, 19I in 22) - bodo od 28. oktobra do 1. novembra vozili nizkopodni, zgibni avtobusi.

Vse aktualne informacije o voznih redih avtobusov LPP lahko potniki spremljajo na spletni strani www.lpp.si.

Brezplačni prevozi s Kavalirji

V času pred dnevom spomina na mrtve, bomo na pokopališču Žale organizirali prevoz z električnimi vozili, ki so namenjeni predvsem prevozu invalidov in starejših oseb, ki težko hodijo. Električno vozilo bo od 25. do 31. oktobra med 9. in 17. uro vozilo po voznem redu: s 1. postaje bo krenilo ob vsaki polni uri, z 8. postaje pa na pol ure. Vozilo bo ustavljalo na osmih postajališčih na starem in novem delu pokopališča Žale, in sicer:

1. pri cerkvi Sv. Križa pri glavnem vhodu na pokopališče Žale,
2. v bližini Lipe sprave in italijanskega pokopališča,
3. na križišču PST in glavne poti na pokopališču,
4. na PST pri fontani »Kamen življenja«,
5. na križišču Poti med javorji in Poti med akacijami,
6. na križišču Poti med javorji in Poti med gabri,
7. pri vhodu na oddelek D7 in D9,
8. pri zvončku Navček.

Vsa postajališča bodo označena s tablami, poleg njih pa bodo postavljene klopi.

20181031 145003

Od 25. oktobra do vključno 3. novembra bosta med 9. in 17. uro vozili še dve dodatni električni vozili Kavalir, ki pa ne bosta vozili po voznem redu, pač pa krožili po pokopališču. Popeljalivas bosta do želenega groba (oz. kolikor blizu bo možno) in vas potem odpeljali nazaj na izhodišče (oz. kamorboste želeli). Vozili lahko ustavite kjerkoli in kadarkoli v tem času. Lahko jih pokličete tudi na telefonsko številko 031/666-332.

Vse zgoraj navedene vožnje so BREZPLAČNE.

Vabilo na dobrodelno stojnico

Podjetje ŽALE ob letošnjem dnevu spomina na mrtve, že petnajstič zapored organizira dobrodelno prodajo sveč. S sredstvi, zbranimi na že tradicionalni stojnici pred cerkvijo Svetega križa na Plečnikovih Žalah, smo že mnogim pomagali k uresničitvi njihovih projektov in zadanih ciljev.
Tokratna zbrana sredstva bodo namenjena Društvu Solzice, ki s svojimi programi nudi pomoč družinam, ki so izgubile otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.
Novost letošnje dobrodelne stojnice pa je, da bo na njej, poleg parafinskih sveč, možno kupiti tudi ekološko bolj prijazne alternative - steklene sveče, kamne s poslikavo sveč ter lesene sveče.
Vabimo vas, da nas, med 25. oktobrom in 1. novembrom, obiščete na stojnici pred cerkvijo Svetega križa. 

stojnica zale
Foto: Žale Javno podjetje, d. o.o. 

Okolju prijazne sveče

Vse večje zahteve po družbeno odgovornem ravnanju in okolju prijaznih izdelkih so tudi Plečnikovo cvetličarno na Žalah spodbudile k oblikovanju EKO KOTIČKA. Le-ta strankam nudi nabor okolju prijaznih izdelkov, ki predstavljajo alternativno vsem vrstam sveč. V EKO KOTIČKU so na voljo biorazgradljive Evergreen sveče, unikatni ročno poslikani kamenčki ter lesene svečke v dveh oblikah.

Eko koticek 1 o 
Eko koticek 2 o 
Eko koticek 3 o
Foto: Žale Javno podjetje, d. o.o. 

Preberite tudi: