torek, 10. 8. 2010

Prometni režim ob otvoritvenih tekmah v Centru Stožice

Ureditev parkiranja in obratovanje linij mestnega potniškega prometa ob otvoritvenih tekmah v Centru Stožice.

V torek in sredo, 10. in 11. avgusta 2010, bo zaradi otvoritvene košarkaške in nogometne tekme spremenjen režim obratovanja avtobusov mestnega potniškega prometa. Vožnje avtobusov bodo prilagojene povečanemu številu obiskovalcev obeh tekem.

Linije avtobusov mestnega potniškega prometa (MPP) bodo do 17. ure obratovale po običajnem delavniškem voznem redu. Od 17. ure naprej pa bodo poleg linije 11 (ki bo od 9. avgusta 2010 poskusno obratovala po spremenjeni trasi – podrobnosti opisane pri točki 2), uvedene naslednje spremembe:

 • Linija 1 bo od 17. ure dalje v Mestnem logu podaljšana do obračališča Avtosejem, kjer je omogočeno tudi brezplačno parkiranje. Na linijo 1 bodo po potrebi dodani avtobusi in potniki bodo v centru (najprimernejšo je postajališče Pošta) prestopili na linije 11, 13, 19 ali 20, ki vozijo v neposredno bližino Centra Stožice.
 • Linija 11 obratuje po svoji redni trasi do severne obvoznice, kjer zavija pri Smeltu desno na obvozno cesto in mimo Centra Stožice do rondoja Tomačevo od koder zapelje na novo Titovo cesto in obrne v novem rondoju in se vrača nazaj po Titovi - Rondo Tomačevo - servisna cesta - Dunajska in naprej po redni trasi v Zalog.
 • Linija 13 obratuje od 17. ure naprej po svoji redni trasi do Železne ceste v Župančičevi jami in nadaljuje vožnjo po Vojkovi (trasa linije 20), zavije desno mimo novega Centra Stožice in v rondoju Tomačevo na novo Titovo cesto. V rondoju na Titovi cesti obrne in se vrača nazaj po Titovi, rondoju Tomačevo, servisni cesti in zavije levo na Vojkovo ter se na Linhartovi vključi na svojo redno traso v smeri Sostro.

Na omenjenih linijah ter na liniji 20 (na odseku Bavarski dvor – Center Stožice) bodo oba dneva, od 17. ure do začetka tekem ter po končanih tekmah, vozili dodatni avtobusi.

Ob 17. ure naprej bo vožnja z avtobusi št. 1, 11, 13 in 20 za potnike z vstopnicami za tekmi brezplačna.

Za pot do Centra Stožice so poleg naštetih linij primerne tudi:

 • Linija 6, ki obratuje od parkirišča na Dolgem mostu - Tržaška - Aškerčeva - Slovenska - Dunajska - Črnuče. Od postajališča pri Smeltu je 300 m poti do Centra Stožice.
 • Linija 8, ki obratuje od Broda skozi Šiško do centra in naprej po Dunajski - Šlandrovi - Brnčičevi. Omogoča hiter dostop do Centra Stožice iz obeh smeri vožnje, od postajališča Smelt na Dunajski je 300 m do omenjenega Centra.
 • Linija 19, ki obratuje skozi center in nadaljuje pot po Dunajski - Topniški - Linhartovi - rondo Žale - Tomačevski - Tomačevo. Od postajališča pri novih Žalah je manj kot 300 m do Centra Stožice.

 

Vojkova cesta

Na odseku med Baragovo in južno servisno cesto (ob severni obvoznici) bo v torek in sredo, 10. in 11. avgusta 2010, med 16. in 23. uro promet potekal enosmerno proti obvoznici. 

 

Brezplačno parkiranje za obiskovalce tekem

Obiskovalci košarkarske in nogometne tekme bodo v torek in sredo, 10. in 11. avgusta 2010, od 17. ure naprej lahko brezplačno parkirali na naslednjih javnih parkiriščih:

 • parkirišče Bežigrad (za Gospodarskim razstaviščem)
 • parkirišče Kranjčeva (POP TV)
 • parkirišči Žale I glavni vhod in Žale II (Šmartinski park)
 • parkirišče pred Ekonomsko fakulteto na Vojkovi ulici
 • parkiranje bo mogoče na celotnem območju Avtosejma na Dolgem mostu, od koder se bodo potniki lahko odpeljali s podaljšano linijo 1.

Obiskovalce prosimo, naj vozila v čim večji meri parkirajo za navedenih javnih parkiriščih in uporabljajo mestni potniški promet.

 

Prepovedan promet tovornih vozil

Na podlagi odločbe republiškega prometnega inšpektorja je na območju severne ljubljanske obvoznice ter na mestnih vpadnicah med avtocestnim obročem in ožjim mestnim središčem ter cestah, ki oklepajo ožje mestno središče, v torek, 10., in sredo, 11. avgusta 2010, prepovedan promet tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone, ter delovnih strojev, delovnih vozil in traktorjev.