četrtek, 25. 4. 2019

Prvi rojstni dan električnega vlakca Urban

Električni vlakec URBAN je na prvo uradno vožnjo zapeljal v sredo, 25. aprila 2018. Z električnim vlakcem Urbanom smo uvedli atraktivno turistično krožno
pot, ki povezuje najpomembnejše znamenitosti Ljubljane.

V enem letu je po svoji poti zapeljal že 42.000 potnikov. Krožna pot z vlakcem je atrakcija, ki je v Ljubljani nikakor ne smete zamuditi.Vključuje največje znamenitosti mesta. Vlakec Urban pot začenja v bližini Mestne hiše, obišče Ljubljanski grad, vas popelje ob prijetnih nabrežjih reke Ljubljanice in se preko Trnovskega pristana, skozi središče sodobne Ljubljane, mimo Opere, Moderne galerije in Prešernovega trga vrača na izhodiščno točko.

Čudovito raziskovanje Ljubljane je možno kombinirati z ogledom galerije, gradu in drugih znamenitosti, saj potniki na vlakec lahko vstopajo ali izstopajo na desetih različnih postajah. Pustite se mu zapeljati tudi vi.

Foto: Doris Kordić

Poučno in zabavno po Ljubljani

Na vlakec lahko vstopate na različnih postajah in čudovito raziskovanje Ljubljane kombinirate z ogledom galerije, gradu in drugih znamenitosti, lahko pa se na poti za nekaj časa preprosto predajate sončnim žarkom ob Ljubljanici, si privoščite najljubšo pijačo ali kosilo, nato pa se ponovno vrnete na vlakec. Lahko pa na vlakcu spremljate celotno krožno vožnjo in izveste veliko o Ljubljani. Naredite si dan takšen, kot vam je najbolj všeč.

Na začetni vstopni postaji je na vlakcu zagotovljeno prosto mesto. 

Glavne mestne znamenitosti vam predstavi zvočni vodnik. Izbirate lahko med desetimi jeziki (slovenski, angleški, nemški, italijanski, hrvaški, francoski, španski, ruski, portugalski in kitajski). V Ljubljani soustvarjamo zgodbo krožnega gospodarstva, zato bomo komponente odsluženih slušalk predelali v surovine za druge izdelke.  


Foto: Doris Kordić