sreda, 7. 2. 2018

Pusti se zapeLJati: Na informativne dneve

V petek in soboto, 9. in 10. februarja 2018, bodo informativni dnevi. Bodoče dijake in študente vabimo, da se do želenih srednjih šol oziroma fakultet zapeljejo z mestnimi avtobusi.

Avtobusi bodo vozili pogosteje kot običajno

Mestni avtobusi bodo v petek, 9. februarja, v jutranji konici ter v času pred termini predstavitev programov na srednjih šolah in fakultetah vozili pogosteje kot običajno. Na prikazovalnikih v potniškem prostoru se bodo pri napovedi postajališč izpisovale tudi izobraževalne ustanove, ki so v neposredni bližini določenega postajališča.

 

mestni avtobusi
Mestni avtobusi bodo vozili pogosteje.

Informacijska točka za mlade

V Potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56 bo v petek organizirana informacijska točka, kjer bodo mladi dobili splošne informacije o prevozih z LPP ter vse informacije, ki jih potrebujejo za tisti dan. Vozniki LPP bodo imeli pri sebi sheme linij z vrisanimi izobraževalnimi ustanovami v fizični obliki.

Za dodatne informacije je na voljo tudi brezplačna številka 080 18 88.

Dodatne informacije dobite tudi na spletni strani javnega podjetja LPP.

Parkiranje v Ljubljani

Udeležencem informativnih dni priporočamo parkiranje na parkiriščih P+R, predvsem Barje, Ježica, Studenec in Stožice, saj je parkirišče na Dolgem mostu polno zasedeno že z vsakodnevnimi uporabniki.
V soboto vam priporočamo parkiranje na parkiriščih P+R, parkiriščih v okolici Žal ter na parkirišču Tivoli, saj je parkiranje tam brezplačno.

Podrobnejše informacije o parkiriščih in parkirninah so objavljene tukaj.

Na vseh P+R parkiriščih stojijo Urbanomati, na katerih lahko kupite kartico Urbana, ki jo potrebujete za vožnjo z mestnimi avtobusi. Kartice lahko kupite tudi na vseh ostalih Urbanomatih po Ljubljani, v kioskih, na bencinskih servisih in v večjih trgovskih centrih. Seznam prodajnih mest najdete tukaj.

Urbanomat

Kampanja Pusti se zapeLJati

Osnovni namen dolgoročne komunikacijske kampanje »Pusti se zapeLJati« je spodbujanje in osveščanje o trajnostni mobilnosti v Ljubljani. Z njo meščane in obiskovalce Ljubljane nagovarjamo, naj za premikanje po mestu uporabljajo hojo, kolo, javni prevoz ali kateri drug okolju prijazen način mobilnosti.