petek, 17. 5. 2019

Raper Zlatko: "Ko uporabljaš silo, izkazuješ svojo nemoč"

Predstavljamo tretji filmček iz serije filmov akcije Človek, čuvaj svoje mesto. Ta se tokrat navezuje na skrb za drevesa.

Kar seješ, to žanješ

Danes so malčki in šolarji, jutri bodo odločali in oblikovali prihodnost ne le Ljubljane, ampak cele Slovenije in mogoče tudi prihodnost drugih mest in držav.

Zato se ključ za trajnostno prihodnost in varovanja našega skupnega javnega prostora skriva prav pri naših najmlajših.

Tudi Raper Zlatko se zaveda, da je z izobraževanjem in ozaveščanjem potrebno pričeti zgodaj.

Prav tako ljubljanski vrtci in šole velik poudarek namenjajo področju varstva okolja in s tem dvigujejo raven okoljske zavesti tako otrok kot tudi staršev.

Kampanja Človek, čuvaj svoje mesto

V sklopu akcije smo skupaj z raperjem Zlatkom, letošnjim ambasadorjem kampanje, pripravili kratke filmčke, povezane z ozaveščanjem o odmetavanju žvečilnih gumijev ter cigaretnih ogorkov v koš, prav tako tudi o skrbi za mestno drevje in pobiranju pasjih iztrebkov. 

Zlatko pravi, da se je za sodelovanje v kampanji odločil, ker se mu zdi pomembno, da vsak meščan nekaj naredi za svoje mesto, prav tako verjame, da bodo filmčki pripomogli k večji ozaveščenosti.

Že leta 2015, ob začetku kampanje Človek, čuvaj svoje mesto, smo podpornike kampanje iskali med Ljubljančani, ki so odraščali v okolju z več vandalizma, so morda kdaj tudi kaj ušpičili, a sedaj čuvajo svoje mesto in jim je zanj zelo mar.

Z gotovostjo lahko trdimo, da so tudi igralec Primož Petkovič, lastnik lokala v Šiški Žiga Födransperg - Fedr ter pevca Magnifico in Trkaj pravi glasniki kampanje.

Grafitiranje dovoljeno še na dveh lokacijah

V sklopu letošnje akcije Za lepšo Ljubljano smo dosedanjim 12 lokacijam za grafitiranje oziroma umetniške poslikave dodali še dve: zid parkirišča ob stavbi Pešaki (Metelkova mesto) in zunanji zid pri hostlu Celica.

---

Preberite več: