ponedeljek, 29. 4. 2019

Raper Zlatko sodeluje v akciji Človek, čuvaj svoje mesto

Z družbeno odgovorno kampanjo Človek, čuvaj svoje mesto tudi letos z različnimi aktivnostmi opozarjamo na nesprejemljivost vandalizma in poudarjamo pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

Kampanja Človek, čuvaj svoje mesto

V sklopu akcije smo skupaj z raperjem Zlatkom, letošnjim ambasadorjem kampanje, pripravili kratke filmčke, povezane z ozaveščanjem o odmetavanju žvečilnih gumijev ter cigaretnih ogorkov v koš, prav tako tudi o skrbi za mestno drevje in pobiranju pasjih iztrebkov. 

Zlatko pravi, da se je za sodelovanje v kampanji odločil, ker se mu zdi pomembno, da vsak meščan nekaj naredi za svoje mesto, prav tako verjame, da bodo filmčki pripomogli k večji ozaveščenosti.

Predstavljamo prva dva filmčka iz serije Človek, čuvaj svoje mesto z Zlatkom.

Že leta 2015, ob začetku kampanje Človek, čuvaj svoje mesto, smo podpornike kampanje iskali med Ljubljančani, ki so odraščali v okolju z več vandalizma, so morda kdaj tudi kaj ušpičili, a sedaj čuvajo svoje mesto in jim je zanj zelo mar.

Z gotovostjo lahko trdimo, da so tudi igralec Primož Petkovič, lastnik lokala v Šiški Žiga Födransperg - Fedr ter pevca Magnifico in Trkaj pravi glasniki kampanje.

Dve novi dovoljeni lokaciji grafitiranja

V sklopu letošnje akcije Za lepšo Ljubljano smo dosedanjim 12 lokacijam za grafitiranje oziroma umetniške poslikave dodali še dve: zid parkirišča ob stavbi Pešaki (Metelkova mesto) in zunanji zid pri hostlu Celica.

---

Preberite več: