torek, 1. 9. 2020

Ravnateljice in ravnatelj s popotnico na prvi šolski dan

Na današnji prvi šolski dan so lepo popotnico tako staršem kot otrokom zaželeli ravnatelj in ravnateljice vrtca ter štirih ljubljanskih osnovnih šol.

Pogumno bomo zakorakali v vrtce

Spoštovani strarši!

Veselimo se današnjega snidenja, ko bomo v ljubljanski vrtcih skupaj z vašimi, našimi, otroci pogumno zakorakali v novo šolsko leto. Nekateri otroci bodo v naše vrtce vstopili prvič, drugi bodo morda zamenjali igralnico, prijatelje ali vzgojitelje. Pred nami so tako novi izzivi, znanja, izkušnje, nova veselja in druženja. Ker sta zdravje in varnost otrok, tako za vas kot tudi za nas, ena od najpomembnejših ciljev, si želimo, da nam bo novo šolsko leto naklonjeno, in vas prosimo, da še naprej skupaj spoštujemo in upoštevamo ustaljene preventivne ukrepe v vrtcih.

Suzana Antić,
ravnateljica Vrtca Trnovo

Kaj prinaša novo šolsko leto?

170413 160 let OS Polje nrovan 001
Ravnateljica Barbara Smrekar s podžupanom Dejanom Crnekom Foto: Nik Rovan

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, iskreno dobrodošli!

Veseli me, da bomo šolsko leto lahko začeli skupaj v učilnicah. Šolska stavba zares oživi, ko se v njej zberemo vsi učenci in vsi zaposleni, zato si neizmerno želim vsakodnevnega srečevanja v naši šoli. Učenci, zaposleni in starši ter vsi ostali, povezani z našo šolo, bomo z veseljem in odgovornostjo poskrbeli, da se bo življenje in delo šole obarvalo mavrično in sodelovalno. Vsi skupaj in vsak posebej se bomo potrudili, da bo tako tudi ostalo.

Barbara Smrekar,
ravnateljica OŠ Polje

--

190902 prvi solski dan na OS Poljane nrovan 017

Pričetek šolskega leta ni povsem običajen. Sicer smo izjemno veseli, da lahko v šolo sprejmemo vse učence, obenem pa si želimo, da bi tako ostalo do konca šolskega leta. Trudili se bomo, da bodo aktivnosti potekale čim bolj vsakdanje in da omejitve ne bodo vplivale na dobro počutje. Pomembno je, da ostanemo zdravi, obenem pa učenci morate biti deležni kvalitetnega znanja, ki vam bo koristil v prihodnjih, upam da, boljših časih. Pri tem je pomembno vedeti, da ste tudi starši pomemben del procesa pri odraščanju otrok in sodelovanju s šolo.

Žarko Tomšič
ravnatelj OŠ Poljane Ljubljana

--

Dragi, učenke in učenci, pozdravljeni!

Danes, 1. septembra 2020, se ponovno srečamo v naši šoli. Čeprav so počitnice vedno prekratke, nas šolsko delo kliče. V letošnjem šolskem letu smo vam pripravili veliko zanimivega dela, ki vas bo popeljalo po poti pridobivanja znanja, modrosti in izkušenj.
Vsi delavci šole, se veselimo srečanja z vami. Čeprav je virus COVID -19 še vedno med nami, ga bomo skrbno preganjali z upoštevanjem vseh priporočil in navodil, ki jih boste dobili že prvi dan pouka.

mag. Verica Šenica Pavletič
ravnateljica OŠ Savsko naselje

--

190529 otvoritev dvorane Vizmarje Brod nrovan 37

Kaj nam bo prineslo novo šolsko leto?

Isto vprašanje si postavljamo učitelji, učenci in starši. Pa ni pomembno vprašanje. Pomembno je, kako bomo z roko v roki sodelovali v dobrem in slabem, si pomagali, predvsem pa bili potrpežljivi drug z drugim. Naj bo naše skupno potovanje v tem šolskem letu prijetno, zanimivo, mirno in zdravo.

Nevenka Lamut,
ravnateljica OŠ Vižmarje – Brod

--

Preživimo dan s svojimi otroki

Marija Fabcic Oddelek za predsolsko vzgojo in izobrazevanje

Spoštovani sodelavci v vrtcih in šolah, spoštovani starši in dragi otroci, želim vam čudovit prvi šolski dan! Letos prvič lahko prav vsi starši dobijo dodatni dan dopusta, da pospremijo svojega prvošolca v šolo, in se z njim veselijo. Ta dan naj bo nepozaben, pričarajmo svojemu otroku in sebi nekaj lepega, sprehod do gozdička ali tortico v bližnji slaščičarni. Preživimo ta dan s svojimi otroki!

Želim vam uspešno in predvsem zdravo novo šolsko leto, veliko igre in nasmejanih obrazov.

Marija Fabčič,
vodja Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje