sreda, 28. 3. 2012

Razstava najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev v letu 2011

V Galeriji Vžigalica je do 15. aprila 2012 na ogled razstava najboljših oblikovalskih in oglaševalskih rešitev v letu 2011 »90. ADC in 9. ADC Young Guns«.

90. potujoča razstava ADC in 9. razstava ADC Young Guns sta razstavi, ki sta nastali v okviru neprofitne članske organizacije ADC - Art Directors Club, in prikazujeta najboljše oblikovalske in oglaševalske rešitve v letu 2011 po izboru mednarodne žirije.

Na obeh razstavah je predstavljenih 56 zlatih nagrajencev, razstavljena dela pa so predstavljena v kategorijah oglaševanje, oblikovanje, animacija, fotografija, ilustracija, interaktivno oblikovanje, študenti, Hybrid in Design Sphere. Na razstavah si lahko ogledate tiskane in TV oglase, interaktivno oblikovanje, celostne grafične podobe, fotografije, embalaže, študentska dela, ilustracije, plakate in oglaševalske akcije.

Organizatorja in producenta razstav 90. ADC in 9. Young Guns v Ljubljani sta Oblikovalski center in AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, v sodelovanju z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane.

Art Directors Club je svetovno združenje kreativcev, vodilnih na področju vizualnih komunikacij. Člani kluba ADC delijo vizijo ustanovitelja kluba Louisa Pedlarja, ki je leta 1920 med seboj povezal kolege, delujoče na področju oglaševanja, da bi okrepili sloves svoje stroke in razsojali o oglaševanju kot področju umetnosti po vnaprej določenih standardih. Člani združenja ADC imajo tako še po devetdesetih letih Pedlarjeva izhodišča za izziv pri oblikovanju programov, ki povezujejo, izzivajo in spodbujajo kreativne posameznike širom sveta na področju oglaševanja, oblikovanja in interaktivnih medijev. Vsako leto poleg nagrad ADC podeljujejo tudi nagrado Young Guns, ki mlajši generaciji kreativcev (do 30 let z vsaj dvema letoma profesionalnih izkušenj) daje spodbudo ter jim omogoča napredovanje in razvoj na njihovi profesionalni poti.

Potujoča razstava ADC je v Sloveniji na ogled že tretjič zapored in tudi tokrat spodbuja h kreativni odličnosti na globalni ravni.