sreda, 27. 1. 2021

RogLAB - kreativno in inovativno središče

Območje nekdanje tovarne Rog bomo prenovili v Center Rog, vsem dostopno javno kreativno stičišče, ki bo prvenstveno namenjeno izvajanju družbeno koristnih inovativnih projektov. Eden takih je že RogLab.

RogLab je prvi korak: majhno kreativno stičišče, polno opreme za hitro prototipiranje, ki skupaj s 40 lokalnimi in mednarodnimi partnerji oblikovalcem, umetnikom in podjetnikom nudi opremo in tehnično pomoč pri izvedbi inovativnih zamisli.

Z njim v malem merilu preizkušamo načine dela, ki bi lahko postali bistven del bodoče revitalizirane tovarne Rog, ki bo z inovativnostjo in izvirnostjo ponovno služila ustvarjalnemu duhu Ljubljane.

 

Projekt RogLab nagrajen na konferenci EUROCITIES 

Na letni konferenci EUROCITIES, ki je leta 2018 potekala V Edinburghu, smo za projekt  RogLab – kreativno in inovativno središče prejeli nagrado za izjemne dosežke na področju aktivnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja meščanov.

"Nagrada EUROCITIES je priznanje številnim ljudem, ki so sodelovali pri nastanku, razvoju in današnjem življenju RogLaba. RogLab je model povezovalne organizacije, ki poskuša odgovoriti na potrebe ustvarjalcev, ki se soočajo z izzivi globalizacije, digitalizacije in skokovitega tehnološkega razvoja. Je medisciplinarni prostor, kjer se v skupnih projektih lahko srečajo stripovski avtorji in elektroiženirji, modne kreatorke in gibalno ovirani novopečeni modni navdušenci, otroci in urbani planerji, kleklarice in milenijci," je takrat poudarila vodja RogLaba Meta Štular.

 

Preberite tudi: