petek, 1. 7. 2022

Za večjo participacijo mladih

Med 27. in 30. junijem je v Ljubljani potekala 10. konferenca InterCity Youth. Cilj konference je bil ustvariti močan zagon za nadaljnji razvoj participacije mladih kot osrednjega elementa družbenega razvoja ter podpora mladim s strani občin.

Konference, ki jo je gostila Mestna občina Ljubljana in je potekala v organizaciji InterCity Youth, evropsko mrežo lokalnih oddelkov za mladinsko delo, v sodelovanju z Movitom in Evropsko solidarnostno enoto, se je udeležilo več kot 100 predstavnikov občin in mladinskih delavcev in različnih evropskih mest.

Katarina Gorenc, vodja Urada za mladino Mestne občine Ljubljana, je v svojem uvodnem pozdravu poudarila pomen sodelovanja mladih za družbeni napredek. 
V času konference so udeleženci spoznali različne vidike participacij, izmenjali znanje in dobre prakse iz raznolikih kulturnih pogledov in lokalnih okolij ter se v prijetnem vzdušju večernega sprejema v Cukrarni še bolj povezali med seboj. Zbrane je ob tej priložnosti nagovorila Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana. 

Cilj konference

Cilj konference je bil ustvariti močan zagon za nadaljnji razvoj participacije mladih kot osrednjega elementa družbenega razvoja ter podpora mladim s strani občin za njihovo udejstvovanje in soudeležbo v lokalni skupnosti, kar se je odražalo tudi v visokih pričakovanjih udeležencev. 

Dobre prakse Ljubljane

V okviru študijskih obiskov smo na konferenci predstavili pet ljubljanskih dobrih praks mestnega kina Kinodvor, Mladinskega centra Vič, Skupnostnega centra Borc, festivala kritičnega pisanja in mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago.

Preberite tudi: