sreda, 15. 9. 2010

Seja CIVITASveta

V četrtek, 16. septembra 2010, bo v Mestni hiši v sklopu Evropskega tedna mobilnosti potekala »Seja CIVITASveta« o spreminjanju potovalnih navad.

Ker je tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti »Potuj pametneje, živi bolje!«, bo dogodek posvečen predvsem širjenju zavedanja o tem, kaj pomeni potovati premišljeno in odgovorno.

V središču zanimanja je vprašanje, kaj so pripravljeni ljudje spremeniti pri svojih potovalnih navadah in pod kakšnimi pogoji. Ker se le-to nanaša tudi na odločitve Mestne občine Ljubljana, je vprašanje tudi, kakšne ukrepe si želijo od mestne oblasti, da bodo sami spremenili svoje vedenje v prometu. Dogodek bo potekal po načelu vključevanja javnosti v oblikovanje skupne vizije mobilnosti v Ljubljani, ki je eden od temeljev projekta CIVITAS ELAN.

»Seja CIVITASveta« bo med 16. 30 in 18.00 uro v Veliki sejni dvorani Mestne hiše.

Več informacij o dogodkih v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2010 lahko dobite na spletnem naslovu www.civitasljubljana.si ali na spletnem mestu MOL.

Dodatna pojasnila so na voljo na vita.kontic@ljubljana.si ali telefonski številki 01 306 1095, kjer lahko tudi potrdite udeležbo na »Seji CIVITASveta«.
 

Vljudno vabljeni.

CIVITAS ELAN