ponedeljek, 31. 12. 2018

Silvestrujte na ljubljanskih ulicah in trgih

Silvestrovanja na prostem na štirih ljubljanskih trgih se bodo začela ob 21. uri, vrhunec pa doživela ob polnoči, ko bo nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet. Na najdaljšo noč v letu se zapeljite z mestnimi avtobusi.

Silvestrovanja

Silvestrovanja bodo potekala na štirih trgih v središču mesta. Osrednje prizorišče na Kongresnem trgu je namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev. Izbor izvajalcev zagotavlja zabavo vsem generacijam, nastopili pa bodo Anabel, Nika Zorjan in Victory.

Silvestrovanje na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Nastopili bodo Maraaya & Jazzilaz in Klara Jazbec.

Na silvestrovanju na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe. Nastopili bodo Super Action Heroes, Red Five Point Star in Elvis Jackson.

Silvestrovanje na Pogačarjevem trgu je namenjeno ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe. Nastopili bodo Gala Kvintet in France in Krila.

Župan Zoran Janković bo zadnje sekunde leta skupaj z obiskovalci odšteval na Kongresnem trgu, nato pa bo obiskal še ostala silvestrska prizorišča.

Ognjemet iz Ljubljanskega gradu

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz biorazgradljivih materialov bodo letos v barvah Ljubljane - zelena - in v silvestrskih barvah - srebrna, zlata in modra. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Zapora Slovenske ceste

Zaradi silvestrovanja bo od 31. decembra, od 21. ure do 1. januarja 2019, predvidoma do 5. ure za ves promet zaprta Slovenska cesta na odseku od Šubičeve ulice do Aškerčeve ceste. Mestni avtobusi na linijah 1, 1B, 1D, 2, 3, N3, 3B, 3G, 6, 6B, 9, 11B, 19B in 19I bodo v tem času vozili po spremenjenih trasah.

Avtobusi bodo vozili celo noč

Na najdaljšo noč v letu bodo nočne linije mestnih avtobusov N1, 2, N3, N5, 6, in 11B vozile celo noč z intervali na 30 do 40 minut.

Podrobnejše vozne rede si lahko ogledate na spletni strani http://www.lpp.si/javni-prevoz/vozni-redi.