petek, 27. 3. 2020

Širimo nasmehe, ne okužbe

Dobrodelno društvo Petka za nasmeh tudi v času izrednih razmer pomaga starostnikom in tistim, ki bi jim okužba s koronavirusom lahko povzročila resne zdravstvene težave, pri nakupu in dostavi osnovnih živil in potrebščin.

V Ljubljani trenutno pomaga 35 prostovoljcev, njihovo število pa še raste. Starostniki se jim oglašajo tako individualno kot po napotilu Rdečega križa in Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana.
Komunikacija z njimi poteka po telefonu in e-pošti, prvi teden so poskrbeli za 20 starostnikov iz ljubljanskega območja, oziroma vse, ki so se obrnili na njih.

Če tudi vi potrebujete tovrstno pomoč, pokličite na številko 031 497 607 ali pošljite sporočilo na info@petkazanasmeh.si. V najkrajšem možnem času vam bodo zagotovili pomoč.

V času epidemije je še posebej ključno, da ohranimo medsebojno solidarnost.


Dobrodelno društvo Petka za nasmeh je prostovoljno, samostojno in neprofitno društvo, ki od leta 2013 skrbi za najranljivejše prebivalke in prebivalce Slovenije. Osnovna dejavnost društva je pomoč otrokom in mladostnikom ter starejšim v socialni stiski. Od leta 2015 ima društvo status humanitarne organizacije.

Preberite tudi: