petek, 26. 11. 2021

Otroci so okrasili novoletne smreke

Za okrasitev smreke v atriju Mestne hiše vsako leto poskrbijo učenci ene od ljubljanskih osnovnih šol. Tokrat so to nalogo prevzeli v OŠ Franceta Bevka. Letos so otroci prvič poskrbeli tudi za okrasitev zelenih dreves na Wolfovi ulici.

okrasek iz odslužene embalaze
Letošnjo temo je posvečena slikarju Mondrianu

Učenci 8. in 9. razredov OŠ Franceta Bevka so pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti Petre Novak Trobentar izdelali novoletne okraske iz odslužene embalaže. 

Zelena drevesa že v praznični podobi

okraski na novoletni smreki

Novost letošnjega prazničnega decembra so zelena drevesa, ki stojijo na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici. Za okrasitev tistih na Wolfovi so poskrbeli učenci osnovnih šol Prule, Koseze, Franceta Bevka, Danile Kumar, Sostro, Vodmat, Oskarja Kovačiča ter Centra Janeza Levca (Jarše in Levstikov trg).

 

okrašene smreke

Sodelujte pri okrasitvi zelenih dreves

H krašenju drevesc na Stritarjevi, Čopovi in Trubarjevi ulici vabimo tudi vas. Z okraski, ki jih že imate doma, okrasite zelena drevesa in prispevajte k prazničnemu vzdušju v mestu. 
Po koncu praznične okrasitve bomo lepo ohranjene okraske podarili družinam v stiski in otrokom v počitniških domovih preko humanitarnih programov ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Preberite tudi: