torek, 3. 2. 2009

Skupaj za zmago!

Predsednica ŠZUL prof.dr. Andreja Kocijančič, župan MOL in častni predsednik Rokometne zveze Slovenije Zoran Janković in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac so v torek, 3. februarja, podpisali Pismo o nameri o sodelovanju na 4. Evropskem univerzitetnem evropskem prvenstvu v rokometu, ki ga bo Ljubljana gostila od 15. do 21. junija 2009.

Pismo o nameri o sodelovanju na projektu 4. EUP v rokometu opredeljuje sodelovanje vseh treh organizacij z enakimi cilji: razvoj univerzitetnega oziroma študentskega športa v Ljubljani, širitev prepoznavnosti Univerze v Ljubljani kot športu prijazne univerze, širitev prepoznavnosti Ljubljane kot glavnega mesta Slovenije, kot turistične in kulturne destinacije ter kot športu prijaznega mesta, širitev prepoznavnosti Slovenije, razvoj rokometa na območju Ljubljane s poudarkom na razvoju rokometa kot univerzitetnega športa, spodbujanje sodelovanja vseh univerzitetnih in športnih partnerjev v Ljubljani ter širitev prepoznavnosti univerzitetnega športa med študenti in drugimi javnostmi.

»Prvič v svoji zgodovini bo Univerza v Ljubljani organizirala tako veliko tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo. Zavedamo se, da to ni lahek zalogaj, toda po drugi strani smo si to čast tudi zaslužili. Še posebno, ker je univerzitetna reprezentanca na lanskem EP v Nišu osvojila zlato kolajno. Naša univerza je v Evropi športno priznana, kar potrjuje tudi podatek, da je po športnih uspehih svojih študentov druga v Evropi. Letos bo podeljen tudi naziv najuspešnejše univerze v zadnjem desetletju, naš cilj pa je biti na prvem mestu,« je povedala prof. dr. Kocijančičeva.
 
Župan Zoran Janković je dejal, da bi težko našel dokument, ki bi ga podpisal z večjim veseljem. »V njem je vse, kar cenim in imam rad. Rokomet imam zelo rad, Ljubljana pa je ponosna na univerzo, ki pomembno prispeva k temu, da je prestolnica najlepše mesto na svetu. Mestna občina Ljubljana bo pri organizaciji EP stala ob strani RZS in univerzi, predvsem z objekti, brezplačnimi prevozi in turističnimi ogledi mesta za udeležence tekmovanja, zagotovitvijo pogostitev za predstavnike delegacij udeležencev, promocijo dogodka in drugimi zadevami," je pojasnil Janković in v svojem optimističnem slogu dodal: "Pričakujem, da bo reprezentanca Slovenija osvojila kolajno. Najmanj zlato. Za žensko izbrano vrsto je to odlična priložnost, da prvič poseže po odličju.«
 
Na EP v Ljubljani bo nastopilo 16 moških in 10 ženskih reprezentanc (skupaj okoli 450 udeležencev). Predsednik RZS Franjo Bobinac je "razkril" informacijo, da bo slovensko moško reprezentanco vodil Slavko Ivezič, žensko pa Primož Pori, kar sta potrdila tako strokovni svet kot predsedstvo zveze. Ob tem pa je ponovno poudaril, da je rokomet bil in ostaja kolektivni šport številka ena v Sloveniji.