ponedeljek, 21. 12. 2009

(S)lepa ulica

Na Gornjem trgu oblikovalka Tanja Radež predstavlja projekt (S)lepa ulica, začasno scenografsko-likovno ureditev izložbenih in okenskih odprtin dveh zapuščenih hiš na Gornjem trgu 29 in 30.

Mestna občina Ljubljana in oblikovalka Tanja Radež že drugo leto zapored pripravljata nenavadni projekt, katerega sporočilo je toplo čustvo, kratek postanek in sanjav razmislek.

Za omenjeni projekt je Mestna občina Ljubljana namenila 9.500 EUR (brez DDV), z njim pa želi opozoriti na kvalitete tega prostora in z umetniškimi projekti podaljšati sprehode po stari Ljubljani.

Hiša Gornji trg 29 s svojimi namišljenimi ambienti, ki jih gledamo skozi luknjice, razveseljuje male in velike, v pritličje hiše Gornji trg 30 pa se je vselila trgovinica, ki ne obstaja, z imenom Pridem takoj in je hommage Macondu, mestu, ki ga ni, iz priljubljene knjige Sto let samote. Hiši sta namenjeni obiskovanju, ogledovanju, poslušanju in vonjanju, predstavljata pa nekakšne mestne ulične jaslice, ki so vsako leto drugačne.

Tanji Radež so hišice pomagali sestaviti fotograf Mare Mutić, iskalec prave svetlobe Igor Remeta, tehnična pomočnika Grega Mohorčič in Jasmin Šahinpašić ter Dj Borka, ki ji je nadel zvočno kuliso.