sreda, 2. 3. 2011

Slovenia Press Photo 2011

Zavod za promocijo fotografije letos že tretjič organizira Festival novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2011.

V okviru festivala, ki letos v Ljubljani poteka od 1. do 7. marca 2011, je bil organiziran tudi natečaj najboljših foto reporterskih izdelkov na področju novinarske fotografije.

Natečaj Slovenia Press Photo 2011, ki se je zaključil 2. marca 2011 ob polnoči, je bil namenjen vsem profesionalnim in zahtevnim amaterskim fotografom s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Žirija mednarodnih priznanih strokovnjakov s področij fotožurnalizma in fotografije bo izbrala najboljša dela.

Podelitev nagrad in otvoritev razstave zmagovalcev in častnih omemb žirije bo v ponedeljek, 7. marca 2011, ob 20. uri, v Levem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Razstave Festivala Slovenia Press Photo 2011

Po uspešno izvedenih festivalih Slovenia Press Photo v letih 2009 in 2010, ki so jih spremljale tudi velike razstave mednarodno priznanih agencij, smo tudi letos pripravili bogat spremljevalni program, med drugim tudi številne razstave.

Vse razstave Festivala Slovenia Press Photo 2011 bodo odprte do četrtka, 31. marca 2011.

 

Torek, 1.3.2011 ob 20. uri
Ljubljanski grad, dvorana Palacij, Grajska planota 1
Paolo Pellegrin: »As I Was Dying«

Razstava črno belih fotografij številnih vojn in kriznih območji. Na ogled so fotografije iz Kosova, Srbije, Palestine, Afganistana, Guantanama, Haitija, Indonezije in Albanije. Fotografije prikazujejo ljudi in kraje v izjemnih razmerah , ki jih je v svoj objektiv ujel fotograf mednarodno priznane francoske agencije Magnum Photos Paolo Pellegrin.

Sreda, 2.3.2011 ob 20. uri
Desni atrij Mestne hiše, Mestni trg 1
»Pregledna razstava zadnjega desetletja agencije AFP«

Francoska agencija AFP je ena izmed treh največjih fotografskih agencij na svetu. Na razstavi so prikazane fotografije dogodkov preteklega desetletja iz vseh področjih in vsega sveta. Razstava zajema okoli 100 naj prepoznavnejših fotografij agencije zadnjega desetletja.

Četrtek, 3.3.2011 ob 20. uri
Galerija Kresija, Stritarjeva 6
»Podhranjenost (Zdravniki brez meja in agencija VII)«

Razstava je plod sodelovanja med francosko organizacijo MSF in fotografsko agencijo VII, katere fotografi so sodelovali pri projektu dokumentiranja problema podhranjenosti na sedmih različnih področjih sveta.

Ponedeljek, 7.3.2011 ob 20. uri
Zgodovinski atrij Mestne hiše, Mestni trg 1
»Slovenia Press Photo 2011«

Razstava zmagovalnih del , ki jih bo izbrala letošnja mednarodna žirija.

Več o ostalem spremljevalnem programu Festivala novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2011 lahko preberete na naslednji povezavi.