torek, 26. 8. 2008

Snaga predstavila podzemne zbiralnice za odpadke v ožjem centru

Direktor javnega podjetja Snaga, d.o.o., Janko Kramžar je danes ob pomoči svojih sodelavcev na Mestnem trgu predstavil podzemne zbiralnice za odpadke, ki so za Ljubljano nova pridobitev, njihovo delovanje in način odvoza.

Prvi je delovanje zbiralnice s kartico številka 1, ki omogoča dvig pokrova, preizkusil predsednik Četrtne skupnosti Center Goran Iskrić (na sliki), dejansko pa bodo za prebivalce začele delovati s 1. septembrom.
Uporabnikom bodo tako na voljo zbiralnice na lokacijah: Cankarjeva cesta 1, Mala ulica 1, Rožna ulica 1, Miklošičeva cesta 7, Ribji trg 1, Levstikov trg 1, Mestni trg 7 in Trubarjeva 19.

Današnjo predstavitev si je ogledal tudi župan Zoran Janković, ki je podjetju Snaga čestital za dobro opravljeno delo in zagotovil, da do 1. oktobra letos v ožjem središču mesta ne bo več navadnih zabojnikov.

Snaga je ob tej priložnosti predstavila tudi novo, manjše vozilo za odvoz smeti, ki deluje na elektriko in  je okolju prijazno; v prihodnje jih bodo uporabljali predvsem v ožjem središču mesta.