torek, 9. 4. 2019

Sodeluj v kampanji ob Evropskem dnevu informiranja mladih!

17. aprila obeležujemo Evropski dan informiranja mladih! To je dan, ko je Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladih – ERYICA postavila mladinsko informiranje na evropski zemljevid.

Informiranje mladih oz. mladinsko informiranje je pravica mladih do pridobivanja informacij. Tovrstno informiranje mladim omogoča lažje odločanje in doseganje želenih ciljev, izboljšuje kakovost njihovih življenj, pri njih spodbuja mobilnost, avtonomnost in družbeno vključenost. Pomembno je, da je na voljo čim večji možni izbor informacij, tako da lahko mladi sami izberejo najustreznejšo in se odločijo, kako jo bodo uporabili glede na njihovo specifično situacijo.

Cilj kampanje v okviru Evropskega dneva informiranja mladih je odkriti, katera informacija je tista, ki je mladim pomagala, jih usmerila, naučila ali odkrila nekaj novega! S kampanjo želimo prispevati k večji vidnosti informiranja mladih in spodbuditi mlade, da prispevajo informacije, ki so jim pomagale in jih delijo z ostalimi mladimi.

Akciji se pridružuje L'MIT

Ljubljanski mreži info točk – L'MIT se pridružujejo praznovanju tega dne, saj je informiranje glavna dejavnost mreže! Mrežo smo na Uradu za mladino Mestne občine Ljubljana ustanovili leta 1998, združuje pa neprofitne organizacije, ki delujejo na področju informiranja za mlade.

V okviru kampanje organiziramo tudi nagradno igro in mlade vabimo k sodelovanju!

Kako lahko sodeluješ?

Pomisli, katera informacija je nate vplivala, napiši zakaj in komu jo priporočaš. Zraven priloži fotografijo, ki te na to informacijo spominja in jo pošlji na info.skuc@lmit.org.

Tvoj prispevek in fotografijo bodo objavili na Facebook in Instagram profilu mreže L’MIT, da jo bo videlo čim večje število mladih. Nato pa bodo tistim, katerih fotografija bo dosegla največje število všečkov ali komentarjev, podelili nagrade; vstopnice za koncert v Kinu Šiška, vstopnice za obisk Mestnega muzeja in Muzeja Iluzij ter druga presenečenja, ki vam jih razkrijemo 17. aprila!

Svojo fotografijo s kratkim opisom o tem, katera informacija je nate vplivala, lahko pošljete vse do 17. aprila 2019.

Z sodelovanjem v nagradni igri se strinjate s pravili in pogoji sodelovanja, ki si jih lahko preberete tukaj.

Kampanjo in nagradno igro ob Evropskem dnevu informiranja mladih podpiramo na Mestni občini Ljubljana, v Kinu Šiška, Muzeju Iluzij, Mestnem muzeju Ljubljana, v Slovenskem mladinskem gledališču in na LPP.

 

Preberite še: