ponedeljek, 4. 10. 2021

Sodobna lekarna v središču občine Dobrepolje

Lekarna Ljubljana je Lekarniško podružnico Dobrepolje preselila na novo lokacijo, v večje in prenovljene prostore v samem središču kraja. V Lekarni s tem dokazujejo, da si nenehno prizadevajo za vključenost v manjše lokalne skupnosti in izboljšanje dostopnosti do lekarniških storitev za vse ljudi.

Okoli 3.800 prebivalcem občine Dobrepolje je odslej na voljo večja in sodobna lekarna, ki se razprostira na 200 m2 površine. Večji prostor omogoča tudi širitev nabora izdelkov za ohranjanje zdravja in dobrega počutja, dermokozmetičnih in drugih izdelkov. Strankam je na voljo tudi poseben kotiček z raznovrstnimi medicinskimi pripomočki, ortopedsko obutvijo in pripomočki za starejše ter ločen prostor za svetovanje.

direktor Lekarne, vodja lekarne Dobrepolje in župan občine so prerezali trak
Dirketor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, vodja lekarne Simona Mezek in župan občine Dobrepolje Igor Ahačevčič so odprli nove prostore lekarne Dobrepolje.

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob selitvi Lekarniške podružnice Dobrepolje povedal: »Vesel sem, da smo Lekarniško podružnico Dobrepolje preselili na novo lokacijo, ki je omogočila povečanje nabora izdelkov in ureditev dela lekarne v kotiček z medicinskimi pripomočki in ortopedsko obutvijo, saj take ponudbe v tem kraju ni. S tem smo vsem okoljskim prebivalcem izboljšali dostop do nujno potrebnih izdelkov in omogočili tudi lažji dostop do lekarniških strokovnih delavcev, ki so vsem obiskovalcem z veseljem v pomoč pri različnih zdravstvenih težavah.«
S tem Lekarna Ljubljana dokazuje predanost svojemu poslanstvu zagotavljati kakovostno preskrbo z zdravili in drugimi izdelki za ohranjanje zdravja vsem ljudem, saj dostopnost do lekarniških storitev nenehno izboljšuje tudi za ljudi, ki živijo izven mestnega okolja. Sedej je poudaril: »Lekarna Ljubljana že vrsto let dokazuje, da lahko zaradi kadrovske in organizacijske fleksibilnosti omogoči obstoj posameznih enot tudi v bolj odmaknjenih, manjših krajih. Tudi v prihodnje želimo širiti mrežo lekarn na podeželje, kjer obstaja potreba po boljši dostopnosti do lekarniških storitev. Vendar je očitno, da vsi deležniki ne delijo enakih prizadevanj za zagotavljanje čim širše dostopnosti javne zdravstvene službe.«

Župan Občine Dobrepolje Igor Ahačevčič je dodal: »Danes je za našo občino, in tudi zame osebno, prav poseben dan. Izpraznjeni prostor Ljubljanske banke je zapolnila Lekarna Ljubljana, ki ga je prenovila in mu vdahnila novo življenje. Posebej je to pomembno za takšne kraje kot je naš - izgubili smo banko in pošto - ker vsaka ustanova in dejavnost vsem občanom ogromno pomeni. Več kot dve leti in pol je minilo od takrat, ko sva se z direktorjem Lekarne Ljubljana dr. Sedejem začela pogovarjati o tem projektu, vendar so se na poti pojavljale številne prepreke in izzivi, zamenjali so se trije ministri za zdravje, a na koncu smo uspeli. Nekdo, ki živi v večjem kraju ali sploh v mestu, si ne more niti predstavljati, kako pomembna je ta pridobitev za nas, ki živimo v sicer čudovitem kraju, a je zdravstvena oskrba nadvse občutljiva in nepogrešljiva točka življenja. Brez lekarne v našem kraju bi se morali ljudje voziti 20 km daleč, da bi prišli do zdravil. Zelo pomemben je današnji dogodek tudi zato, ker bomo zdaj, ko se je lekarna preselila v nove prostore, lahko začeli tudi prenovo ambulante in tudi tam ustvarili pogoje, ki jih potrebuje oziroma pritičejo zdravstveni ustanovi v sodobnem času.«

Lekarniška podružnica Dobrepolje je ob ponedeljkih in četrtkih odprta od 12. do 19. ure, ob torkih, sredah in petkih pa od 7.30 do 14.30.
V njej dve lekarniški strokovni delavki - magistra farmacije in farmacevtska tehničarka - strankam zagotavljata strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta ter drugih izdelkov, nudita strokovne nasvete in brezplačne lekarniške storitve.

Preberite tudi: