sobota, 23. 2. 2008

Sožalna izjava župana Zorana Jankovića ob smrti dr. Janeza Drnovška

Vest, da je na svojem domu umrl dr. Janez Drnovšek, me je močno pretresla. Zato v tem trenutku izrekam globoko in iskreno sožalje vsem svojcem in prijateljem.

V vseh nas je veliko spoštovanje do izjemnega državnika, ki je soustvarjal samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo. Bil je človek, ki si je prizadeval za napredek naše države in odpravo nemirov v svetu, zmogel je vzpostaviti dialog s številnimi svetovnimi državniki. Človek, ki je v svojem življenju sledil svojim prepričanjem, sledil tistemu, v kar je verjel. Dokazal je, da je predsednik države več kot le naziv s številnimi častmi, da lahko s svojimi dejanji in besedami vpliva na aktualna dogajanja v Sloveniji in po svetu, in da je marsikdaj mogoče tudi vplivati na dejanja posameznikov.

Dr. Janez Drnovšek je bil priznan in cenjen v Sloveniji in po vsem svetu, kar dokazujejo številna priznanja in častni nazivi, ki jih je prejel za svoje delo. Zadnja leta je živel duhovno polno življenje. Poudarjal je pomen skrbi za druge, prijateljstvo in sodelovanje. Vse to je del njegove zapuščine, del njega in del vseh nas.

Ljubljančanke in Ljubljančani se ga spominjamo s spoštovanjem, saj je bilo njegovo delo neposredno povezano tudi s slovensko prestolnico Ljubljano.

Z globokim spoštovanjem smo v teh žalostnih trenutkih v mislih z njegovimi najbližjimi.

Zoran Janković
župan