ponedeljek, 18. 7. 2022

Spet se bomo dobili pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem bo tudi to poletje od 22. do 31. julija 2022 od 17. ure dalje popestril staro mestno jedro s številnimi brezplačnimi kulturnimi dogodki.

Zvrstili se bodo brezplačni koncerti, performansi, gledališke predstave, razstave, ustvarjalne delavnice, Knjižnica pod krošnjami, modna revija, literarni dogodki in Škuceva tržnica.

Muzika na starem trgu

V sklopu Muzika na starem trgu boste prisluhnili izvajalcem in izvajalkam: Lado Jakša: Plečnikova misel + Jakomini Jazz Trio, A Cuerdas: Mitja Obed, Marta Kolega in Petra Onderufova, Popotnik, Blaž Mencinger, Atelje, Malamor, Samuel Blues in Miha Erič, Brencl banda, Birds of Unknow, Martin Martian and the Universe in Chris Eckman.

Predstave za odrasle

V Teatru v galeriji bodo na ogled predstave za odrasle: Luka Ostrež: Ljubi (v)se, Jernej Škof in Maja Pahor: Srečevanja, vrzeli in sledi in Uršula Vratuša Globočnik: 50 odtenkov ženske.  Prvič so v program uvrstili  še drag show: Eat your makeup.

Dogodki tudi za otroke

Otroci si bodo lahko ogledali: Tri pravljice, Gusarsko gledališče kapitana Dade, Lev in miška, Zgodba na gumbe, Zlati ključek, Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, Fuj, gosenica, Pot v Tadam in Kovčekteta na obisku in dva literarna dogodka: Pravljično popotovanje, Prvoosebno raziskovanje zgodb in Orehova vejica.

Razstava in modna revija

Študentje in študentke Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo pripravili razstavo in modno revijo: Nature + Culture = Future, umetniki in umetnice mlajše generacije pa Artopolis: Sodobna neskladja.

Ustvarjalne delavnice za vse generacije

Vabljeni tudi na ustvarjalne delavnice, namenjene vsem generacijam: Fotouk, Sitotisk express, DIY nakit, Dežela konjičev, Prenos fotografije na blago, Broške in nakit iz matičnih plošč in tipkovnic, Je vse lahko glasbilo?... 

Ob 50. obletnici delovanja

Društvo ŠKUC letos obeležuje petdeset let delovanja, zato še posebej vabljeni na dva filmska večera, kjer bodo predstavili filmsko produkcijo društva: celovečerni film Usodni telefon režiserja Damjana Kozoleta in celovečerno risanko Socializacijo bika avtorjev Milana Eriča in Zvonka Čoha.

Celotni program festivala si lahko ogledate tukaj.