četrtek, 17. 1. 2019

Športna zima – iz Ljubljane v Planico

Središče Ljubljane bomo v petek, 18. januarja, na svetovni dan snega, odeli v zimsko podobo. Na Stritarjevi ulici, Tromostovju in na Prešernovem trgu bomo v okviru dogodka Športna zima – iz Planice v Ljubljano, postavili progo za tek na smučeh.

S snegom iz Planice bomo pripravili 150 m dolgo smučino, ki bo mimoidočim, predvsem pa najmlajšim, med 9. in 18. uro na voljo za brezplačne preizkuse smučarskega teka ob pomoči in svetovanju trenerjev Smučarske zveze Slovenije. Med drugim boste lahko spremljali zanimive smučarsko-tekaške dvoboje malih in velikih tekačev, na voljo bo tudi oprema za brezplačno izposojo in preizkus prvih korakov v teku na smučeh, naša šampionka Petra Majdič pa bo poskrbela za mazanje tekaških smuči.

sportna zima2

Poleg tekov na smučeh bomo predstavili tudi drugo zimsko športno ponudbo ljubljanskih društev in možnosti za zimsko rekreacijo v Ljubljani in okolici.

Dostava po Stritarjevi ulici ne bo mogoča

V času priprave proge in dogodka bo Stritarjeva ulica zaprta za prevoz vozil z dovoljenji (dostava). Zapora bo veljala od četrtka, 17. januarja, od 22. ure, do petka, 18. januarja, do 18. ure.