torek, 8. 12. 2020

Spoznajte živali z novo aplikacijo ZOOmeter

S pomočjo nove aplikacije ZOOmeter, ki jo je razvil Živalski vrt Ljubljana, lahko na zabaven način spoznate rekorderje in posebneže živalskega sveta.

Čeprav so igra, učenje in raziskovanje v zadnjem času nekoliko okrnjeni, to ne pomeni, da vedoželjni obiskovalci Živalskega vrta Ljubljana ne morejo priti do znanja na zabaven in interaktiven način. Aplikacija ZOOmeter bo male in velike radovedneže spodbujala, da z digitalno vodeno misijo pridejo do novega znanja o živalskih vrstah − in to točno tistih, ki jih je mogoče obiskati v ZOO Ljubljana.

Kako deluje aplikacija?

Enostavno. Na http://www.zoometer.si/ izberete misijo in preko odgovorov na vprašanja osvojite mnogo zanimivih in koristnih informacij o določeni živalski vrsti. Točen odgovor vodi do nagrade, ki jih registrirani uporabniki lahko zbirate v svojem profilu.

  

Aplikacija nudi vsebinsko bogato izkušnjo, saj poleg klasičnega kviza ponuja tudi misijo in interaktivno raziskovanje preko zemljevida. To pomeni, da ob pravilno izpolnjenih odgovorih aplikacija na zemljevidu pokaže, kje v živalskem vrtu se določena žival nahaja.

Poklon živalskemu svetu

Vsaka živalska vrsta ima svoje mestu v živopisnem ekosistemu, zato so v Živalskem vrtu Ljubljana želeli vsako žival predstaviti kot rekorderja svoje vrste. Katera žival je največja, katera najhitrejša, katera ima najboljši vid?

Poleg tega bodo na voljo tudi posebne tematske misije, ki bodo razkrivale mite in predsodke do živali ter številne druge zanimivosti. Kako živali preživijo zimo in kje v ZOO Ljubljana se nahajajo "Božičkove živali"? 

ZOOmeter.aplikacija.1

Aplikacija nudi vsebinsko bogato izkušnjo, saj poleg klasičnega kviza ponuja tudi misijo in interaktivno raziskovanje preko zemljevida. To pomeni, da ob pravilno izpolnjenih odgovorih aplikacija na zemljevidu pokaže, kje v živalskem vrtu se določena žival nahaja.

Spodbujanje pozitivnega odnosa do narave in pametna uporaba podatkov

Predstaviti živali kot superjunake, ki v ekosistemu igrajo pomembno vlogo, je prav tako eno ključnih vodil aplikacije, ki je temu primerno vsebinsko in strokovno dobro podprta. Obiskovalci se bodo tako podali na misijo, v kateri bodo dodobra spoznali zanimivosti živalskega sveta, hkrati pa odkrivali tudi kompleksen človekov odnos z naravo. Misija je sestavljiva, kar pomeni, da lahko idejo, cilje, nabor živali ter vprašanja in odgovore, ki jih ustvarjamo strokovnjaki iz živalskega vrta, tudi dopolnjujemo. Tako bomo v prihodnje glede na podatke, ki jih bo zbirala aplikacija, ustvarjali vsebinsko in strateško vse bolj izpiljeno igro.

Vsebine aplikacije so pripravili pedagogi iz Živalskega vrta Ljubljana, razvoj aplikacije pa je podprla Vita, življenjska zavarovalnica. 

Preberite tudi: