torek, 23. 7. 2013

Srečanje predstavnikov MOL in vlade RS

Župan Zoran Janković se je 23. julija 2013 skupaj s sodelavci v vladni palači srečal s predsednico vlade Alenko Bratušek ter ministri.

Srečanje, katerega pobudnica je bila MOL, je bilo namenjeno preučitvi odprtih vprašanj med Vlado Republike Slovenije in Mestno občino Ljubljana.

Župan in predsednica vlade sta srečanje označila za konstruktivno, kot rok za rešitev večine odprtih vprašanj pa sta postavila 30. september 2013.

Župan Zoran Janković je povedal, da so odprta vprašanja, ki so jih obravnavali, razdeljena v tri sklope. V prvi sklop sodi predlog MOL glede zakonskih sprememb, ki bi vplivale na vse slovenske občine, drugi sklop vsebuje ukrepe za Ljubljano (na primer državni prostorski načrt, reševanje vprašanj poplavne varnosti in nadaljevanje projekta RCERO), v tretjem sklopu pa je vprašanje 3,5 milijona evrov sredstev, ki so bila v zadnjem letu odvzeta Mestni občini Ljubljana. Ob tem je župan dejal, da mesto in država morata delovati z roko v roki, ne glede na to, kdo je na eni ali drugi funkciji.

Podobno srečanje o odprtih zadevah med mestom in državo je potekalo tudi v mandatu prve vlade Janeza Janše, ko je bilo veliko točk rešenih, nadaljevalo pa se je tudi v času, ko je bil predsednik vlade Borut Pahor.