ponedeljek, 8. 8. 2011

Srečanje s košarkarji NBA

OŠ Livada in Slovenska filantropija pripravljata, v okviru tabora »Basketball without borders«, družabni dogodek s košarkarji NBA, ki bo v torek, 9. avgusta 2011, med 12.00 in 14. uro na igrišču OŠ Livada.

Igralci in trenerji NBA bodo skupaj z mladostniki iz Kosova, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije v okviru evropske turneje obiskali tudi Osnovno šolo Livada, Ulica Dušana Kraigherja 2, in sodelovali v akciji, v okviru katere bodo na igrišču uredili košarkaške koše, nogometne gole, pobarvali črte za talne igre ipd.

Tabor Basketball without borders (BWB), oziroma Košarka brez meja, to poletje praznuje svojo deseto obletnico z organizacijo treh taborov in sicer v Ljubljani, v Riu de Janeiru in Johannesburgu. National Basketball Association (NBA) in Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) sta leta 2001 z organizacijo prvega kampa ustanovili globalni program za razvoj košarke, ki skozi šport ustvarja pozitivne družbene spremembe na področju izobraževanja, zdravja in dobrega počutja.

Vrhunec letošnjega leta je BWB tabor v Evropi, ki poteka v Ljubljani med 8. in 11. avgustom 2011 in obeležuje ustanovitveni tabor, ki je povezal petdeset udeležencev iz nekdanjih jugoslovanskih republik. Poleg tega se bo letos vrnilo mnogo prvotnih NBA igralcev, vključno z NBA legendo Vladom Divcem (Srbija), ki je imel ključno vlogo pri ustvarjanju programa BWB. Druge legende na ljubljanskem taboru bodo Rašo Nesterović (Slovenija), Dalibor Bagarić (Hrvaška), Žarko Čabarkapa (Črna gora), Bruno Šundov (Hrvaška), Žan Tabak (Hrvaška) in Dragan Tarlać (Srbija).

Veseli bomo, če se boste v torek pridružili košarkarjem NBA pri prostovoljnih aktivnostih.

Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL